Killer 7 avagy a skizofrének játéka :)
-
Nem hinném, hogy a killer7 pofon lett volna a játékiparnak.
márha játékipar alatt te arra gondolsz amire én: elsösorban pénzszerzésre szakosodott ipari méretekben fogyasztoi cikkeket a modern technologiátol megfertözött gombamód szaporodo preotaku-telepeknek gyártó/szállitó/értékesitő/überhypolo képzödmény.
A videojáték-ipar duzzado keblü anyaistennőjének vaginájába max az anyagi siker által materializálodo himtag nyomult volna fel addig, hogy megtermékenyitödjön az a gondolat, hogy: van itt egy pár jó 5let, probáljuk meg levonni a szintézist, játszuk el a jo amalganistát, keverjünk egy ütös koktélt aztán a mainstream tenger partján fetrengő illuminált gamerek zsebéből halásszuk ki a ropogos bankókat.
Mert ez lett volna az igazi pofon-nekik.Az, hogy az antitipusunk learatta a babérjainkat.Hogy a virágoskertünkben taposott ki ez a gáma egy ösvényt magának.
De a killer7 az underground dzsungelében kezdett el bozotvágokésével hadakozni a vegetácioval szemben.És ez már önmagában determinálta szvsz a produktum és a játékipar elválását.
Mondhatnám ugyis ami a 19. században az a francia szimbolista volt aki a szélesközönség szemében már tulságosan elvont volt, az a költő aki nem pénzért/társadalomra gyakorolt váteszi szerepért irt hanem azért mert ezzel töltötte meg önnön potenciáljának kávéscsészéjét....az most-nem egyedül persze-a killer7.
Persze ki tudja lehet pofon volt, lehet hogy egy boxmeccs 7. menete...
Amugy sok mindenben egyetértek, sok uj gondolatot olvasgattam...
Azt irtad parodia, azt irom: videojáték alapséma ádámi csupaszságu strukturája a vizuális édenkertben.Egyrészről nekem ez a killer7.A videojáték sallang nélkül.
Másrészről meg egy olyan elmebeteg labirintus ahol végtelensok megközelitési pont-bejárat-és végtelen sok kilépési pont-interpretácio-van.
A hangulat meg tényleg bebüntet, a fekete erdő(:D) az étteremnél nálam is elvitte a primet.Dan Smith meg überesen aláz, bennem megpenditi azokat a bizonyos két lábon járo haláloszto jégkockás gondolatiságu hurokat.Mindennemü érzelemtől sterilizált halál.Szóval cool.szeressük.
Ahogy a gamet is.Meg persze azt is jó látni hogy vannak azért olyanok akik nem csak a kötelező hc házifeladatként tekintenek erre a műalkotásra(ez most egy burkolt Riszpekt:D)