dez#53
Továbbra is csak az elvek... Ha a mellényzsebből ki tudtam volna fizetni a hangcuccot, akkor még nem biztos, hogy csak a zene szeretete miatt áldoztam rá... Ellenkezőleg, spóroltam rá, a zene szeretete miatt. (Mellesleg nagyrészt DIY.) Havi 1-2 lemez belefér a keretbe, de azért az kevés. (Persze csak olyat veszek meg, amit nem 1x hallgatok meg, de mégis.)
Egyébként te is végletekben gondolkodsz: vagy az 500Ft-os minifülhallgató a buszon, vagy a milliós rendszer. Itt is van a kettő között még választék, és bőven ki tud jönni a 128k minden baja.
Hehe, épp a napokban hallgattam pár 128k-s LAME-et, és semmit sem változott a véleményem, sőt, még inkább szembesültem ezzel. (Vegyesen voltak ugyanarról a lemezekről 128-256k-ig, és igencsak nagy volt a különbség. 128k-n eszméletlen rossz lett a gitár, a cintányérról nem is beszélve.)
Hogy te ezt nem hallod, az egy dolog (továbbra sem értem, hogy lehet, de mindegy). Éppen az bolondítja a népet, aki maga nem hallja, és azt hiszi, akkor biztos más sem, és még hírdeti is, hogy ez teljesen jó. Más meg hallgatja lelkesen, és még ha nem is veszi tudatosan észre, lassan eltompul tőle a hallása (hogy a fül kiküszöbölje a zajt] - csakhogy ezzel együtt mást sem hall már az illető, csak dam-dam-ot és ciccegést, és egy idő után ráun az egészre, mert minden az egyformaság és tartalmatlanság felé tendál. Nem a letöltés a zene vége, hanem az alacsony bitráta...