• vg
    #61
    http://index.hu/kultur/cinematrix/cinehirek/?main:2005.07.15.&229313

    Christian Bale már az új Batmanre készül

    A Warner Bros. jogászai ezekben a hetekben készítik elő a szerződéseket, hogy a Batman: Kezdődik! (Batman Begins) folytatásához megállapodjanak az első rész szereplőivel. A film az egész világon nagyon gyorsan népszerű lett (Amerikában az első hétvégén majd 47 millió dollár bevételt hozott), és az alkotók szeretnék, ha a győztes csapaton nem kellene változtatniuk - jelentette az IC Press.

    Christian Bale, vagyis maga Batman volt az első, aki aláírta az új szerződést, őt Michael Caine követte: már ő is vállalta, hogy újra felveszi Alfred, a hű komornyik libériáját. Morgan Freeman azt mondta: csak akkor játszik a következő Batmanben is, ha Michael Caine szintén visszatér, így aztán most ő is készen áll az új forgatásra. Egyedül Katie Holmes szerepe bizonytalan. Mivel még nincs meg a második rész forgatókönyve, senki nem tudja, hogy szükség lesz-e rá: lehet, hogy nélküle készül el a folytatás.

    Viszont az első rész vége azt sejteti, hogy a következő ellenség Joker lesz és Jack Nicholson egy nyilatkozatában már utalt rá, hogy esetleg újra eljátszaná egyik kedvenc figuráját. Ebből pedig az következik, hogy a két-három év múlva a mozikba kerülő új film legalább olyan erős szereposztással büszkélkedhet majd, mint a Batman: Kezdődik!