• Darth Sith
    #43
    most jövök a moziból, végre megnézhettem, és nem csalódtam. Ez a film, szinte leírhatatlan! Annyira jól mutatja be Bruce Wayne fiatalkori életét. Nagyon hű a képregényekhez, és nagyon is hasonlít rá. Ahogy batman álldogál többször is a házak tetején, oszlopokon, csak nézelődés képpen, vagy ahogy a házak oldalán lóg. Mintha egy képregény kezdett volna el mozogni.
    A film, látványilag szerintem nagyon jóra sikeredett. Ugyan eltér a nálam etalonnak számító, Tim Burton által képviselt kissé műr művészi városképektől, de ettől függetlenül nagyon tetszett. Mindenhol bűnözők, lepusztult sikátorok, és pár kilóméterrel alrébb meg már a fényőzés. A verekedések, a harci stílusok amelyeket bemutatnak a film során nagyon jól kilettek dolgozva. Az autós üldözős jelenet szintén pörgős és látványos. Kellően bemutatja, hogy Batman elszántsága, tudása és a technika együtt, mindenre képes. Bemutatja hogy lehet a technikát jó célokra is használni. A dialógusok is kellően jól megírtak, nincsenek felesleges mondatok, mindegyik a helyén van. A történet folytonossága is nagyon jó, pár másodpercre se volt időm máshova figyelni, folyamatosan történt valami, vitt magával a film, és nem hagyta lankadni a figyelmemet.
    Összegezve, egy nagyon jó filmet kaptunk szerintem, más mint Tim Burton I-II. epizódjai, de szerintem van olyan jó, sőt üvereli is azokat. Kissé ugyan nehezen tudom öszsekapcsolni ezt az epizódot a Burton féle Joker-es résszel, de ahogy elnéztem a film végét, elképzelhetőnek tartomh ogy újra forgatják a Joker-es epizódot. Mellesleg a kisebb figyelmességek, mint hogy itt abban a kastélyban laktak amelyet Burton is használt az ep1-2-ben, nem az szerepelt amely a 3-4ben volt stb.. Sok ilyen apróság, amelytől egy nagy egésszé áll össze.
    Le se tudom írni, mennyi olyan jó momentum vana filmben, amelyek kapcsolódnak a képregényekhez, történetekhez, előző filmekhez stb.. A film 9.5/10!