• BlackRose
    Szép. Viszont amit észre kell venni az a következő:
    Van két processzor amely sokkal jobb és sokkal nagyobb fejlődési potenciállal rendelkezik mint az x86, ez persze a PowerPC és az Itanium. És most két olyan cég a tulajdonos mint az IBM és az Intel, ugyanakkor nem tudnak ezek a procik felülkerekedni a 30 éves alaparchitektúrát magában hordó x86-nál. Most persze nekem mindegy, én a szoftveres vagyok, az meg többé kevésbé alkalmazkodik minden modern architektúrához, és nem maga a technológia az amiért aggódok, hanem az, hogy egy jobb megoldás, a piac uralkodó cégei álltal sem képes felváltani azt ami erőss gyökerekkel rendelkezik, persze ez most rövid távon nem érezhető, de viszont fogadni merek benne, hogy hosszú távon késni fogunk, az x86 nem fogja lehetővé tenni a fejlődés töretlen folyamatát és akkor majd sokkal több pénzbe, időbe és kihagyott lehetőségekbe fog kerülni a váltás. Az Apple meg... hát ahogy már mondtam, nagyon rossz lépést tett, Intel alapú Apple-nek nem hiszem, hogy jövője lesz, nem egy Intel/AMD alapú világban ahol a PC 20x nagyobb piacot mondhat magáénak, a PowerPC (non Intel) volt az ami megadta az Applenek a Think Different 50%-át a másik 50% a MacOS volt a Windowshoz képest, viszont ma már ami a user experiencet illeti a Windows és a MacOS között mindég kisebb a különbség, és a User Experience az ami számít a vevéknek nem pedig az architektúra. A Longhorn ezt a user experience különbséget még jobban el fogja törölni, és akkor majd az Apple visszasírja a jó öreg IBM-et és ezt a fantasztikus processzort amit Power-nek hívnak.