• BiroAndras
    #46
    "különben az evolucio alapbizonyitékai elférnek egy gyufásdobozban :))) ennyi maradt :)"

    Az gyufásdoboz akkor hatalmas nagy lehet. Megint csak azt kell mondanom, hogy rengeteg elméleti és kísérleti bizonyíték támasztja alá az evolúció elméletét, míg ellene gyakorlatilag semmi sem szól, rivális elmélet pedig nem létezik. De nem akarom előről kezdeni ezt a vitát, úgyhogy inkább ne menjünk bele ebbe,

    "Nekem alapvetöen az a gondom, mért baj az ha ledölnek a régi tanok??"

    Nem az a baj. Az a baj, ha valaki helyes tanokat akar döntögetni pillanatnyi szeszélye miatt.

    "nem fogom a tudosokat elitélni vagy lehülézni, mert azt mondják, bocs tévedtünk, mer igy és igy volt...ennyi."

    Mondták már sokszor.

    "Ugye én még jo 0 évvel ezelött ugy tanultam hogy a piramisokat rabszolgákkal épitették, mára elfogadott tény hogy szakmelosokkal. Na és?? ettöl nem gondolom, hogy a tudosok gügyék:)))
    uj bizonyitékok kerültek elö, modositották a dolgokat, ennyi...
    A többi dologgal mért nem lehet ezt???"

    Nem látod a lényeget. Az egyik esetben egy nagyobb részt feltételezése alapuló állítást az új konkrétabb bizonyítékok alapján vetnek el.
    A másik esetben meg egy rengeteg szilárd bizonyítékon, matematikai tételeken, elméleti modelleken, stb. alapuló nagy elméletet védenek egy önmagában nem túl hiteles adattal szemben.
    Ha elfogadnánk, hogy 65 millió éve élt ember, akkor kidobható a modern tudomány kb. fele. És akkor ott állnánk egy iszonyatos nagy rakás megmagyarázhatatlan tény tövében. Szóval még mindíg praktikusabb ebben az egy adatban kételkedni.

    Egyébként, az sokkal hihetőbb, hogy pár dinó élt még pár millió éve, ez nem mondana ellent semmilyen elméletnek, csak az eddigi leletek hiányát kell magyarázni. Nem ez lenne az első ilyen eset. Pl. : http://www.dinofish.com/