Caprioli#36
Még évekkel ezelőtt láttam egy filmet az ilyen régi leletekről, abban amlítették a dínós lábnyomokat is. Mellette még szó volt egy olyan kőszéndarabról, amibe bele volt ágyazódva egy aranylánc. Nem tudom, hány millió éves lehetett a szén, de kicsit azért régi!
A másik: a filmben azt a pédát hozták fel a "hiteles" és a "hamis" leletek, bizonyítékok arányára, h az érdekes, a mai alaptételeket kétségbevonó bizonyítékokkal csak egy billiárdasztalt lehetne megtölteni. A másik, elismert csoporttal viszont egy billiárdszalont, így a kisebb csoportot soha nem fogják elismerni. És ennek oka csak az, h a régi leletek nagyobb valószínűséggel megsemmisülnek meg az idők folyamán.
Danikent hagyjuk, olvastam tőle eleget. Tényleg nagyon izgalmas és akár hihetőnek tűnő dolgot mutat be, de (tudom, h ez szubjektív) nekem kicsit erőltetettnek tűnnek a szöveg-újraértelmezései.
A XX. századi filozófiában pedig vki foglalkozott a paradigmaváltással, amikor a régi tudomány alapkövei is ledőlnek, volt pár ilyenre példa, talán eljön hamarosan újra egy ilyen.