• mrzed001
    #81
    pgergo: nos elemezzük egy kicsit. a fajhő egy állandó, az anyag mennyiségétől nem függ (tehát 1 liter éppen akkora hőmérsékleten ég azonos körülmények között, mint 10 liter). Amire te gondolsz, hogy pl a szénnel meg lehet olvastani a vasat, annak oka a nagyobb hőmérsékletű égés (kalóriában mérik ha jól emlékszem a fűtőértéket). És még valami. Ha voltál már kohó, vagy kovácsműhely közelében, akkor tapasztalhattad, hogy a maximum fűtőérték eléréséhez szükség van a közel tökéletes égéshez, amihez túlnyomással adják az oxigént (levegőt).
    Vagy ha lánggal (aceton) heggesztettél már, akkor láthattad, hogy ameddig csak az aceton megy, addig iszonyat kormos az égés (nem tökéletes, és nem túl meleg -olvastászta alkalmatlan-).
    Ha megnézed a WTC képeket ott az ütközést követően már csak fekete füst szállt. Ez mire utal? Nem tökéletes égés, magyarán ha ott még kerozin égett volna (ami persze 99%-ban a becsapódás robbanásában elégett), akkor az még a saját 800 fokos hőjét sem lett volna képes elérni. Sőt, ahogy említettem a nyílvánosságra hozott tűzoltói rádióbeszélgetések alapján (csak nemrég hozták nyilvánosságra, elősször csak a családtagoknak, majd később kérésükre a nyílvánosság elé "kényszerítették") alig égett valami (forrás: családtagok hivaltalosan megerősítették, hogy halott férjük hangja)