• rigidus
    #6
    "A nettel is ugyan úgy beszopnak mint a GPS-el"

    A GPS-szel nem szoptak be azert annyira, mint altalaban massal se. Ez csak egy szabvanyos politikai csali: "Hasznald, ingyen van!"

    Raepited a vallalkozasodat, a vallalati autoid navigaciojat, a tomegkozlekedest tovabbfejleszted, majd raepited az egesz gazdasagodat, mint ahogy az internetre is. "Aztan ha mi ugy gondoljuk, hogy nekunk jol jonne egy nemzetkozi tozsde-manipulacio, akkor majd hivatkozunk hadmuveleti okokra, hogy le kellett kapcsolni egy idore". Megvarjak mig kiszolgaltatotta valsz, ebbe az az uzlet. Utana mar nincs menekves. :(

    Csak peldakent egy off:

    Ugyanaz mint amit a szupermarketek csinalnak. Beengedtek az orszagba oket, allami finanszirozast kaptak, mert munkahelyeket teremtettek. Jobbara mas EU orszagokbol tortenik az elelmiszer keszletek feltoltese. (legalabbis tobbnyire a hosszutavon romlandoke) Szegeny gazda meg termel a szomszed faluba, de nem kell senkinek a faradsagos munkajanak a gyumolcse, mert beviszik Mo-ra azokat a genkezelet izetlen, magtalan, tartalmatlan sz@rokat amikkel aztan feltoltik a polcokat.

    Eredmeny: Gazda tuntet, genetikai kutatointezetek hosszutavon jol jarnak, a magyar megveszi mert "olcso de sz@r", gazda beleun a tuntetesbe, rajon, hogy olcsobb ha megveszi o is a sz@rt, majd kesobb mar eladja az osei foldjet is egy vastagzsebu tokesnek aki hozzacsapja a tobbihez es elveti "bosegesen termo" genkezelet magokkal.

    A lenyeg a lenyeg, a gazda kiszolgaltatotta valik, mert mar nem onellato, hanem akkor eszik, ha engedik neki. Innettol, mar csak akkor eszik, ha megengedik. Ez a modern feudalizmus, ahol a "foldesurak" eldontik, hogy kinek jut.

    De ez csak egy kiragadott pelda volt, a politikaban mindenhol ez mukodik.

    UI: Fenti peldanak, az a pikanteriaja, hogy meg egy esetleges katonai tamadasnal is csak nehany elelmiszerelosztora kell strategiai csapast merni es mar terdel is egy orszag. Katonailag is olcso es gazdasagos. Ki van am ez talalva :(