• FTeR
    #56
    általában sokat nosztalgiázol és megszépűlnek az emlékeid. a sony a világ legnagyobb szorakosztatóelektronikai gyára, minden piacon ott van. már hogyne törekedne monopolra. minden mozzanatában tipikusan megfigylehető, főleg most a ps3 kapcsán (a tv/hifi piacot nem követjük ekkora figyelemmel).
    mióta kugli uralja a piacot és erősen a profitra hajt, azóta szépen jelentkeznek rajta a monopol tevékenységek tipikus jelei, csak te ezt szereted figylemen kívűl hagyni. nézd meg, kugli már rég nem csak 1 kereső. az autómatikus hírportálja miatt, nemrég volt a balhé. ezzel az ingyenes térkép cuccal, meg éppen most teszi tönkre a térképész progikat. de ezek fölött valahogy elsiklasz.

    hamár ennyire elmentünk offba, mindig fehozzák az NS böngit. nyugottan el lehet menni a w3cSchool oldalára és meg lehet nézni, a régebbi összehasonlításokat. NS-nek ugyan úgy megvoltak a hülyeségei. valahogy úgy lehet elképzelni, h középen volt a szabvány, jobb oldalt az IE, bal oldalt az NS. mind a kettő eltért tőle. mégis mindenki milyen jót nosztalgiázik rajta. a mostani NS meg ügye elég lol.
    A tabos böngikről is úgy beszélnek ff-óta, mintha azelőtt soha nem létezett volan, sokan már nem is nézik böngészőnek azt, ami nem tud ilyet. miközben nem 1 böngésző eddig is tudta. sőt egy win programban a belső tabok legalább akkora képzavar, mint grafikus linuxban a virtuális terminálok (mindenki esküdözik rá, h milyen jó, közben meg maga a több ablakos működés tök fölöslegesé teszi). win95 óta minden program tabosan működik, ott vannak a tabok a tálcán. ha valakinek nem tetszik alúl, akár még oldalra is teheti. eleve több soros is lehet, sőt újabb winekben, meg már a csoportosítás is megy (csak kár, h alapból nem lehet jobban testre szabni).