• NEXUS6
    #26
    Sajnos a történelem azt mutatja, hogy ha egy nagyhatalom választhat a jelenlegi status quo megtartása, és egy esetleges változás között, ami a lehetőségek kiterjesztésével kecsegtet, de épp ezért bizonyos kockázatot is rejt magában, akkor simán a változások elen foglal álást (minek akarna még nagyobb hatalmat, ha most is ő van a csúcson).

    Az űrverseny drága mulattság volt, olyannyira, hogy veszélyeztette a fegyverkezést is. Ezért már 68-ban be is fejezte a két nagyhatalom, amikor aláírta a világűr békés felhasználásáról szóló egyezményt.
    A Holdért folyó versenyt az USA nyerte, de addigra az oroszoknak már eszükbe se jutott a második menetre készülni. Pedig az állandó Hold kolónia lett volna az igazi nagy dobás. Végül az amcsik is megkurtították az Apollo programot. A fennmmaradó eszközökből aztán megrendezték a Szojúz-Apollo nevű színjátékot (én még egyenesben láttam a tv-ben;), ami gyak az űrkorszak végét jelezte.

    Attól kezdve mindkét nagyhatalom csak jócskán megkurtított forrásokat adott erre a területre.
    Pedig az űrben a lehetőségek korlátlanok, de sajnos az ellenségnek is azok, ezért inkább a két nagyhatalom befékezett, és nem kockáztatott.