FTeR#35
szó sincs arról, h nem értem. csak másképp gondolom mint te. a lényeg, h bármit csinálhat m$, te tuti meglátod benne a gonosz hátsó szándékot. Csak még te ezt úgy éled meg, h azt hiszed felnyílt a szemed és már tisztán látsz, ezért mindenki más hülye, addig én azt látom, h egyszerűen paranoiás vagy.
Az IE azért ingyenes, h többen használják, ez igaz. FF is ugyan ezért ingyenes. M$ azé adja ingyé, mert ezzel tud a piacon maradni. FF is ezé van ingyé. M$ elképzelhetően azért nyomatja a saját cuccát, mert úgy véli az a jó/jobb. Nem ezért, mert maga az ördög szülötte és abban leli egyetlen örömét, h másoknak kárt okozzon (ellentétben azzal, ahogy te hiszed).
M$nek rengeteg nyílt szabványa van, azért mert abban az esetben az tesz jót a szabványnak. De ez nem minden szabványra igaz. pl msnnek nem jó, ha nyílt, mert akkor kivűlről bárki belepiszkálhat kénye kedve szerint és ezzel akár el is cseszheti. De példának okáért az internet protokolnak jó ha nyílt, mert pont arra lett kitalálva, h bárki belenyúlhasson. Csek az ilyen dolgokat nehéz felfogni, egy olyan világból jövet, ahol azt hiszik, h a minden mindenkié a jó (a fél világ ezt hitte mindenről nem is olyan rég).
Vannak vállalatok amik erőforrást (pénzt/munkát) fektetnek bizonyos dologkba, abban a reményben, h majd a befektetés megtérűl. Ha ez a "remény" nincs, akkor nem tesznek semmit. Ez a rendszer minden ágazatban elfogadottan működik, nem értem sw fejlesztésben ezt mér nem lehet felfogni. Senkinek semmi joga belenézni a más cuccába, ha az nem engedi meg neki. Kész ennyi. Innentől kezdve lehet akármit magyarázni.