BlackRose#29
Ami a Linux-ot illeti, köszönöm a kérdést de minden rendben van, az EU vagy akármelyik más kormányzati bürokrácia nélkül is él és virul többszáz distribúció (és 5-6 nagyon komoly)... tehát a legkevésbé kellene nekünk valami Blue Flag vagy xyz állami Linux, ha akarnak segíteni a Linuxon akkor ne álljanak az útba, az üzleti világ lassan nagy összegeket fektet a Linuxba és ez álltal nagy előrehaladást fognak elérni minden szinten. Nincs a Linuxnak a mostani formában semmi baja, csak azoknak van vele bajuk akik a Linuxot nem egy konkurens OS-nek hanem egy MS ellenes terméknek tekintik aminek alapvetően az a funkciója, hogy minden Windows-ot letaszítson a gépről... pedig nem a Linux azért van mert sokan meg vannak vele elégedve és sokan használni akarják, ez éppen így érvényes a Windows-ra is, na mondjuk azzal a kivétellel, hogy a Windows-ot alapvetően a gépekre erőszakolják és ezért jelenleg természetes választása a többségnek, de persze ez nem jelenti azt, hogy akinek ez nem elég nem mehetne valami másra (pl. Linuxra, BSD-re stb.), azok akiknek meg erre nincs szükségük, hát azok megvannak a Windowsal.
dez:
"Már nem is lehet fellépni egy monopolium ellen, mert az (a fellépés) a szabad piaci versenyt sérti? Viccelsz?"
sajnos ha jobban elolvasod amit mondtam akkor megfogod látni, hogy én ezt nem mondtam, sőt ennek az ellenkezőjét hangsúlyoztam... én azt mondtam, hogy jobb a monopoliumot türni (és ez csak természetes monopoliumokra vonatkozik - persze az angolszász rendszerben (többnyire) csak ilyen létezik), mint téves lépésekkel még nagyobb károkat okozni a társadalomnak, ha hiszed ha nem mindenre lehet megoldást találni, csak mélyen elkell gondolkodni, komolyan lemérni és analizálni a dolgokat teljessen objektív szempontból, na ez az amit ma nem látok, napról napra téves lépések, elhamarkodott baromi döntések sorozatával kell megbirkozni és ez egyenessen oda vezet, hogy ezek a monopoliumok még erösebbek lesznek, na ez pedig egyenessen ellentétes azzal amit valójában akarunk te is meg én is és ez a szabad piaci verseny ahol tényleges szabadság van és ez azt is alapjából magába foglalja, hogy a monopoliumok törvényszerüen működjenek. Meg kell érteni, hogy a természetes monopoliumokat nem lehet megszüntetni mert ez ultradestruktív lenne a gazdaságra, de mindenesetre a törvényeket be kell tartania mindenkinek.