Alessio Tacchinardi némi meglepetésre a Villarreal együttesét választotta új klubjául. Az olasz válogatott középpályás egy esztendőre szóló megállapodást kötött az elmúlt szezon egyik meglepetés csapatával, amely a Bajnokok Ligájának selejtezőiben is el fog indulni. A 30 esztendős játékos a múlt héten már új klubjával edzett és nyilatkozott elvárásairól:
"Nagyon örülök az új kihívásnak a Villarrealnál" - nyilatkozta Tacchinardi. "Remélhetőleg tudom majd kamatoztatni tapasztalatomat itt, ahol nehéz idény elé nézünk, mert a BL-ben is helyt kell majd állnunk. Mielőtt idejöttem beszéltem néhány korábbi júvéssel, aki már játszott itt, és Marco Di Vaio valamint Mark Iuliano is azt mondta, az itteni futball teljesen más, mint a Serie A-ban. Beszéltem Arrigo Sacchival is, aki most a Real Madridnál dolgozik, hogy mit gondol a Villarrealról, ő pedig nagyon jó véleménnyel volt a klubról, ezért elfogadtam a szerződtetési ajánlatát a klubnak."
A Villarrealnak egyébként az Evertonnal kell megküzdenie a BL csoportkörbe kerüléshez.