• Sheva
    A Konföderációs Kupa egyik nagy felfedezettje volt Luciano Figueroa, akit bár igen kevesen ismertek korábban, mégis már két európai topbajnokságban is játszott. Jelenleg a Villarreal alkalmazásában áll, miután a mexikói Cruz Azultól megszerezte őt az idén a BL szereplést is kivívó klub, ám ezt megelőzően is eltöltött már egy rövidebb időszakot a Birmingham Citynél.

A kékek elnöke David Sullivan annak idején a Rosariónak 2,5 millió fontot utalt át a csatár játékjogáért cserébe, ám négy hónap múlva szerződését felbontották és az argentin támadó eligazolt Mexikóba. A távozás oka egyértelműen az volt, hogy a játékos nem kapott játéklehetőséget csupán néhány perc erejéig a Premiershipben. A döntést ma már bánja a klubvezető, aki szerint is megérdemelt volna több alkalmat Figueroa.

"Én vagyok a felelős a felmondásért." - nyilatkozta Sullivan. "Én döntöttem végül úgy, hogy csökkentve a veszteségeinket inkább szabaduljunk meg tőle, mert mindenki azt mondta a klubnál, hogy hasznavehetetlen játékos Figueroa. Megtanultam a leckét, ha az ember külföldről hoz egy játékost, akkor nem megy zökkenőmentesen az átállás számára, idő kell a beilleszkedéséhez. Mára már biztos a számomra, hogy az argentin kiváló játékos, akinek helye lett volna a keretben!"