Equ#24
ja, hogy te komolyan gondoltad, hogy a szolgáltató a teljes általa megvett domain tartományra engedi a senderid-t? Szerintem be kell regisztáltatnia magát a szolgáltatójánál az aki smtp szervert kiván üzemeltetni a szolgáltatója domainjéből, ilyen egyszerű. A többiek meg küldhetik a szemetet a szolgáltató smtp szerverén, ha merik... :)
"Tehát pl. a nagyspammer.com -ot is regisztrálhatod, majd valamelyik dinamikus szolgáltatót kéred meg, hogy a címet tartsa karban neked."
Ez sajnos pont ugyanott bukik meg, ahol a sima saját domainről spammelés. A domainnel együtt regisztrálnak téged ezt egy spammelő nem engedheti meg magának. De ha mégis megengedi magának (mert bátor, vagy inkább hülye) akkor vissza is kanyarodtunk az senderid bevezetése után tökéletesen működő domain alapű tiltásra, mikor is fogom az smtp szerveremet a vállalatnál és 2 kattintással kitiltom a nagyspammer.com-ot... (persze erre már most is vannak blacklistek, mégcsak 2-t se kell kattintsak, csak ezek ugye a hamisítható domainek miatt semmit se érnek. De pont ezen változtat a senderid)
" Ugyanis ezt semmilyen szabványügyi hivatal, fórum, vagy bármi nem hagyta jóvá."
Nem is kell. Tökéletesen dokumentált, bárki implementálhatja. Az az 1 millió domain aki meg már bevezette dns az nem csak a MS. Kényszeríteni meg senkit nem kell semmire, aki akar az fulladjon bele a spambe ill. vágja el magát a világ nagyobbik felétől.
"A 95% az milyen nyelven van?"
Magyar, angol, német, spanyol, francia.
" Ha érdekel megkérdezem, hogy nálunk egyel nagyobb méretekben (kb 4-500 user) mekkora pontosságot tudtak vele elérni."
Én ilyen vállalatról beszéltem, de egyébként sincs semmi értelme, már leírtam, felismerésen alapuló spam szűrők meg se közelítik a tökéletest, csak különleges esetekben. Az viszont tisztán látszik, hogy a spam kérdést a szűrésen alapulva nem sikerül megoldani az elmúlt 5-8 évben (sőt, nagyságrendekkel romlott a helyzet) így most megpróbálkozunk a kapcsolat ill. az azonosíthatóságon alapulva szűrni, aztán pár év múlva meglátjuk mennyi spam lesz.