• dez
    Na nézzük pontonként a rendkívül átgondolt hozzászólásodat.

"Mi a francnak kellett szarrá off-olni a topicot a cell-el?!"

Leírhatnám ide azokat az okokat, amik miatt nem is annyira OFF itt a Cell, de őszintén szólva lusta vagyok a kedvedért. Olvass vissza.

"Teljesen felesleges, hogy mennyire húdehajde processzor, ha általános alkalmazásra pillanatnyilag pont annyi az esélye mint a fény processzoroké. (talán kicsivel több)"

Nem ismerem közelebbről a fényprocesszorokat, így nem tudom megítélni, mennyi igazságtartalma van eme összehasonlításnak. De azt tudom, hogy a Cell éppen annyira alkalmas általános célú felhasználásra, mint egy átlagos x86. Mivel ott van benne egy általános procimag is. (És lehet belőle akár több is.)

"Mire elér arra a szintre, biztos hogy a két proc gyártó óriás kidob valami olyat ami lealázza, nem is történhetne másként."

Ahogy móricka elképzeli. A PS3 jövő ilyenkor már a piacon lesz. A "játékfeljesztő" munkaállomások már talán előbb is. Valószínűleg a Cell-alapú blade szerverek is. x86 vonalon még csak ekkor fognak elérhető árszinte csökkenni a dual-magos procik (a Cellhez képesti teljesítmény-arány itt felemelkedik 1/30-ról 1/15-re...). És talán már elérhető lesz pár milliomos számára a 4-core-os is. (Teljesítmény: 1/8 Cell.) További évek fognak eltellni, mire eléri az x86 az 1/1-es arányt - ahhoz képest, amit a Cell most tud. De gondolod, hogy közben a Cellesek ülnek a babérjaikon...?

"Egyébként erről jut eszembe, hogy annó münchenben a HP-nál volt szerencsém megtekinteni egy működő 2GHz-s processzort akkora számítási teljesítménnyel hogy azt hittük álmodunk. Hozzá tartozik, hogy akkoriban a P166MMX nagyon komoly gépnek számított. Gondoljátok, hogy intel/amd nem tartogat ilyen dolgokat a tarsojban? Biznisz gyerekek biznisz!"

Aha, biztos csak elterelő hadművelet gyanánt szenved össze-vissza az Intel, és veszti rohamosan a piaci részesedését... Az AMD-nek meg mi lenne a titkos tarsolyában? Örülnek, hogy a dual-core-juk sikeres, nincs más titkos csodafegyverük.

"HA el sön az ideje majd piacra kerülnek a megfelelő dolgok. A cell az meg jó lesz célszámítógépekbe, max szerverekbe."

Figyu... Már rég itt lenne az ideje! Hol vannak...?