• BiroAndras
    "Na a multithreaddal meg szerintem eddig az volt a gáz, hogy az x86-os platformon eddig képtelenség volt elterjeszteni."

1 procin is hasznos a multithread. Nem a sebesség miatt, hanem azért, hogy pl. a GUI interaktív maradjon egy hosszabb művelet végrehajtása közben is.

"Te írnál kódot egy új proci olyan képességére, amikor a gépek 90%-ában még olyan proci van, ami nem képes rá?"

Most épp olyan kódot írok. Mivel a modul sok kérést dolgoz fel párhuzamosan, nem nagy ügy többszálúra megírni. Persze ebbe már benne van az is, hogy lassan lesznek 2 magos procik.

"Az írásaidból nekem az tűnik ki hogy szinte sajnálod, hogy nem fognak írni továbbra is olyan progikat, amik csak trükközéssel, ugrálással, feltételvizsgálattal, tudtak több dolgot "párhuzamosan" számolni."

Nem a párhuzamos számolásról volt szó. Rengeteg olyan feladat van, ami sok-sok elágazásból ál, és nem párhuzamosítható. Persze ezek ritkán igényelnek nagy teljesítményt, de előfordul olyan eset is.

"Az x86-ost meg valóban nem kell emulálni, mert mint az már itt is elhangzott az OpenSourceos Linux/Solaris/BSD cuccosokat pillanatokon belül átfogják fordítani, mert az OpenSourceos fejlesztői módszer ezt képes biztosítani."

Hányan használnak Linuxot és hányan win-t (PC-ről van szó, nem szerverekről)?
    Másrészt, épp az architektúra eltérő felépítése miatt nem elég egy átfordítás. A sok CPU-t és RAM-ot használó progikat teljesen át kell tervezni, és újraírni, hogy ki tudják használni a cell erejét. Nem csak a többszálúság miatt, hanem a RAM mérete és késleltetése meg az egyszerűbb felépítésű procik miatt is.

"Ha lesz cell-es PC, az valszeg az OpenSource fejlesztési szisztéma diadalmenetének kezdete lesz."

Nem feltétlen. Az Athlon64-re is azonnal volt OpenSource, win meg még most sincs. Mégis kevesen váltottak emiatt Linux-ra. Csak azért lett sikeres az A64, mert 32-biten is kiváló a teljesítménye. Ezért mondom, hogy ha én vehetek egy cell alapú PC-t, amin a 32-bites, x86-os win-es progijaim gyorsabban futnak, mint a dualcore x86-on, akkor szinte biztosan elterjed, egyébként valszeg marad az x86.