Há ja, megrab-nak igaza van. Amíg ilyen szar az oktatás az USA-ban amilyen, addig ne várjanak semmi jót. Éjjel-nappal nyomják az "amerikai álom" szarságukat, ami asszem már a '90-es évek elején is ,egy viszonylag műveltebb átlag külföldinek, elég átláccó volt. Ha meg nem, akkor a Burger King büdös mosogatója mellet, napi 12 óra munka után, biztos rájött a dolog lényegére. Ezzel csak az a baj, hogy az Amerikai Egyesült Államok kedves polgárainak többsége, még mindig elhiszi, hogy az USA szép, az USA-ban minden rendben, ha meg valami baj van, arról biztos a csúnya-csúnya játékok, filmek, vagy a nagyon gonosz külföldiek, vagy esetleg ha jobb kifogás nincs, akó bözsi néni bal lábán lévő tyúkszem tehet mindenről. Pölö nemtom láttátok-e Michael Moore "Kóla, Puska, Sültkrumpli " című alkotását. Pont a gyerek gyilkolászásról szólt, és ennek az okait kereste. Nos az igen bölcs, és valószínüleg túlképzett amcsik 80% azt hozta fel indoknak, hogy azé történnek ilyen csúny dolgok, mer az amerikai történelem az egyik legvéressebb a világon. He? Ez mi a szar? Ez mi a faszt magyaráz meg mégis? És ezt nem csak az utca embere mondta, hanem híres szinészek. Méghozzá szerény véleményem szerint azé, mert ezt a magyarázatot rakták eléjük, ők meg mint a jó birkák bekajálták. Mer ha a tv-ben mondják, akó biztos úgy van. Há' asszittem menten összefosom magam a röhögéstől. Akó kérdem én, szerény hazánkban mi a túrónak nem ölt meg még senki kuruc jelmezben bikacsökkel, egy gyanutlanul sétálgató osztrák túristát, olyan indokkal, hogy a kötshög labancok, mé tettek keresztbe Rákóczinak? He? Amúgy megjegyezném, hogy szegény amcsik azé hiszik azt, hogy az ő történelmük az egyik legvéressebb a világon (ami egy írtó nagy faszság), mer eccerűen nem tanulnak az iskolában világ történelmet. Ez tényleg így van. Közép iskolában csak az amerikai történelem/irodalom/stb kötelező. Ráadásul nem elég, hogy hülyeséget beszélnek, még el is hiszik, hogy ez így van. Ebben az egészben egyedül azt nem értem, hogy a véres történelemnek mi köze a gyilkolászó gyerekekhez. Akiket ráadásul nem hinném, hogy az óvodában gyurmázás, és pokémon nézés mellet bármennyire is izgatna az USA történelme. Vagy egyáltalán bármit is tudnának róla. Há' szívessen elbeszélgetnék azzal az emberkével aki ezt kitalálta.