dez#17
Én úgy hallottam, általában a driver + a DirectX együtt már jelentős, kb. 30%-nyi prociidőt esznek. (Lehet, hogy az Nvidia driver némileg többet [mert tegyük fel átveszi a vertex-számítások egy részét - bár ezt én nem nagyon hiszem, mert kb. annyival szerepel rosszabbul pusztán vertex-számításban, amennyivel kevesebb vertex-egység van az ő GPU-ikban], az ATI meg kevesebbet, mint mondod.) Két procimagon, de nem dualmagra optimizált driver és játék esetén a legoptimálisabb, ha egy egyszálú játék az egyiken, a driver a másikon fut. Éppen akkor jó, ha a driver is (meg a DirectX is) kiegyensúlyozottan terheli a két magot, ha a játék is dualmagra optimizált... Különben az egyik procimagon lenne egy 15-30%-nyi kihasználatlanság (feltéve, hogy a kétszálú játék úgy van megírva, hogy pontosan 50-50%-ban oszoljon meg a saját terhelés két procimagon; attól függően 15 v. 30%, hogy annyi poligonnal dolgoznak, mint eddig, és a fennmaradó többlet prociidőt másra szánják, vagy arányosan több lesz a poligon is, tehát összességében magonként megmarad a 30% prociidő-kiosztás erre), ami ugye pazarlás.