Intertotó Kupa
  • Csesza
    #9
    Lombard-WIT Georgia 2-1
    Kiszenvedett győzelem

    Pápa, június 19., 20.40 Szabó Tibor büntetőből, a 94. percben szerezte a győztes gólt.



    Vasárnapra is maradt magyar résztvevője az Intertotó-kupának: Pápán a Lombard grúz ellenfelét, az FC WIT Georgiát fogadta 1500 néző előtt. Az új igazolások közül hárman kezdőként kaptak helyet a hazaiaknál, így a kapuban a Mosonmagyaróvárról igazolt Dombai András állt, a középpályán szervezte a játékot a Vasastól érkezett Kovrig Ákos, a Honvédból szerződtetett Herczeg Mikós pedig Hercegfalvi Zoltán ékpárjaként húzhatta magára először a Lombard mezét. Az első félidőben inkább a hazaiak játéka dominált, de Hercegfalvi sok tiszta helyzetben rossz választott rossz megoldást, így könnyű labdákkal "látta el" a grúz kapust, Bediashvilit.
    A szünet után egy acélosabb pápai alakulat futott ki a pályára, ami főként támadójátékuk javulásában volt észrevehető. Szabó Tibor remek szabadrúgásából megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezután is a Lombard támadott többet, a grúzok leginkább csak kontráztak. A meccs végére felgyorsultak az események, és a grúz csapatnak sikerült egyenlítenie a 91. percben, de a Pápának sikerült válaszolnia: a 93. percben Herczeget buktatták a vendégvédők a tizenhatoson belül. A 11-est Szabó Tibor gólra váltotta, így egygólos előnnyel utazhatnak a magyarok a visszavágóra. Szentes Lázár részéről mindenképpen jó húzás volt Kincses beállítása, aki felpörgette a hazaiak játékát.
    A mérkőzésen a Pápa csapatából Szabó Tibor, Mutica, Farkas Viktor és Kincses emelkedett ki jó teljesítményével.

    Szentes Lázár (Lombard): - Kemény, nehéz ellenfelet ismertünk meg a grúz csapatban. Elsősorban a győzelem ténye örömteli, viszont az idegenben lőtt gól a grúz csapatot segítheti. A visszavágón nagyon keményen fogunk küzdeni, a mai mérkőzésen egyébként nagyobb arányban is győzhettünk volna.
    Nestor Mumladze (WIT Georgia): - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de időnként volt játék is apályán. Elégedett vagyok az eredménnyel, mert úgy értékelem, hogy az ellenfél jobb és tapasztaltabb csapat nálunk, mi pedig majd Tbilisziben, a visszavágón javíthatunk.