Egy gépen egyszerre többen
  • wbtist
    #16
    Kiegészítendő a licences levelet:

    A Microsoft termékek végfelhasználói licensei általánosságban véve egy példányban történő használatot tesznek lehetővé. Egy szoftver akkor minősül használatban lévőnek, ha telepítésre kerül, vagy betöltődik az ideiglenes memóriába.

    Olyan szoftver vagy hardver használata, amely csökkenti a szoftver által közvetlenül megfigyelt vagy kezelt vagy a szoftvert közvetlenül elérő vagy hasznosító elektronikus készülékek számát (az ilyen készülék neve gyakran többszöröző vagy közösítő szoftver vagy hardver), nem csökkenti a szükséges engedélyek számát; a szükséges engedélyek száma a többszöröző vagy közösítő szoftverbe illetve hardverbe a „felhasználói oldalról” csatlakozó különálló bemenetek számával egyenlő.

    Abban az esetben, ha az operációs rendszer csak egy példányban kerül telepítésre, és csak az adott számítógépen fut, elegendő egy példányban az operációs rendszert megvásárolni. Ezt az operációs rendszert (természetesen ugyanazon a gépen) a család bármely tagja használhatja, tekintettel arra, hogy a használatban lévő szoftvertermékekhez "kötődik" a license, nem felhasználóhoz.

    Üdvözlettel:
    Algács Ilona
    Szoftverinformációs Tanácsadó
    Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat
    Microsoft Kereskedelmi Támogatás