Egy gépen egyszerre többen
  • wbtist
    #14

    A dobozos, OEM licence konstrukcióban megvásárolható operációs rendszer, irodai alkalmazás licencek nem névre szólóak. Egy-egy licence birtokában egy gépen való futtatás engedélyezett. Használata nem a felhasználóhoz kötött.

    Egy Microsoft OEM szoftver használata akkor tekinthető legálisnak, ha a végfelhasználó birtokában van a Certificate of Authenticity (COA) kártya, és a birtokba kerülést igazoló dokumentáció (számla, adás-vételi vagy ajándékozási szerződés), amelyen fel van tüntetve mind a hardveregység/konfiguráció, mind pedig az OEM szoftver. Az OEM szoftver ezután elidegeníthetetlen a vele vásárolt hardver(ek)től, és használata kötődik ahhoz a konfigurációhoz, amelyre először telepítésre került, így egy másik konfigurációra az OEM termék sajnos nem tehető át.

    A teljes dobozos termék a klasszikus formája a szoftverterméknek, azaz tartalmazza valamilyen számítógépes adathordozón (floppy, CD, stb.) magát a szoftver terméket, a kapcsolódó dokumentációt és licencet.
    Dobozos termékek esetében Végfelhasználói Licencszerződés (EULA) megléte elengedhetetlen a legális szoftver használatához. A birtokba kerülést igazoló okirat (számla, ajándékozási szerződés) mellett egy esetleges ellenőrzés során a végfelhasználói licencet is be kell mutatni.

    Mindkét típusra igaz, hogy a licenc nem névre szóló és az adott termék felhasználási feltételeit mindig az adott csomagban található licencszerződés szabályozza.

    A Microsoft szoftvertermékek felhasználására vonatkozó feltételek az End User Licence Agreement-ben/végfelhasználói license szerződésben találhatóak.

    Fontos számunkra hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal. Abban az esetben, ha ideje engedi, kérem töltse ki a http://provisioning.mgyuri.hu/dynamo/PrepSurvey.aspx?Ticket=3M5Lel1Bcr3QAw8FX webhelyen található felmérést, segítve ezzel munkánkat. A felmérés csupán egy percet vesz igénybe.

    Üdvözlettel:
    Kovács Nóra
    Szoftverinformációs Tanácsadó
    Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat
    Microsoft Kereskedelmi Támogatás


    A Licencről ennyit. És a második gép is csak fogyasztaná az áramot ugyebár.