Hali!
Én kb. 2 hónapja EQ2-ök, és most vettem egy új accountot, mert a gyerekeimtől már nem fértem a karimhoz.
Nekem egy level 31-es shamanom van, pedig napi 2 órát azért elszöszmötölök vele. Mikor megjelent a Wow majdnem vettem egyet, aztán olvastam egy hírt miszerint valaki 10 nap alatt level 60 lett, na ekkor modntam, hogy ez egy csapnivaló szar, és megvettem az EQ2-őt. Kicsit furcsa volt az EQ1 után, de talán belátható, hogy ha vettem még egy accountot, akkor eléggé meg vagyok vele elégedve.
Ha valaki nem csak a hentelésre meg, akkor lehet műhelyekben mindenféle kasa dolgot gyártani a pályákon a földről begyűjtott dolgokból. Ezek ugyan úgy szintlépéssel mennek mint a hentelés. A shamanomon most bőrökből összevart ruha van (light armor), és 32-es craft leveles.
Ha pl. patkányt indítasz, az csak a gonosz oldalon kezdhet, de van egy áruló küldetést amit lvl17-ig el kell kezdeni (utánna már nem tud jellemet váltani), és át lehet kerülni a jó oldalra. (Nekünk 2 nap volt, nem egyszerű, de talán épp ezért olyan jó).
Szóval EQ2 nagyon jó szerintem, és ha valaki a grafikára izgul rá, hát szebb is mint a wow.
PVP egyenlőre nincsen, de igérik, hogy lesz olyan szerver amin lehet pvp-t nyomni.
A balance-ról meg annyit, hogy van aki pl. paladinra esküszik, an aki mage-re, de két ugyan olyan leveles ember egymás ellen, szerintem egyenló esélyekkel indul, mert a mage-nek nem lehet csak light armoros ruhája, a warriornak meg lehet a különböző mágiafajták ellen jó sok védelmet adó cucca, szóval lehet, hogy a mágus szórja rá a spelleket, és aztán egyszer csak szembetalálja magát egy kétkezes palossal amit egy mozgó páncél hajt felé. Persze ez csak fikció majd alesz pvp akkor kiderül :-)