• AtisH
    #100
    Ha van aki még nin tiszában az urban lengends, azaz a nagyvárosi legendák jelentésével azoknak itt egy link: Urban Legends

    Csak pár szóban:

    Az egyház nagyon is felelős, mert rajtuk keresztül ismerik meg az emberek a vallást. Ha nem lenne ez a -mai divatos szóval- PR, akkor jóval többen kérdőjeleznék meg sok történet hitelességét, illetve sokan másképp értélmeznének jó néhágy gondolatot. Na meg a templomok, oktatási intézménnyek, stb. is az egyházak tulajonában van abból a nem kevés pénzből, amit évszázadok folyamán adományoztak nekik, adó formájában szedtek be, vagy éppenséggel "rablással".
    Jézussal és a lábtöréssel kapcsolatban meg annyit: én nem állítottam, hogy a fent említett elmélet igaz csak egy lehetőség, elmélet. Akár ugyan úgy, mint az általad említett személy aki annak idején ott volt - hiába az írásos anyag (Benjamin Brenner is leírta, attól még nem lesz igaz - 2000 évvel ezelőtti "halandzsálás" hitelességét még nehezebb bizonyítani). És mivel nincs test, vagy olyan bizonyíték, amelyen vizsgálódni lehetne, ezért tkp. patt helyzet áll fenn.