• FTeR
    bekezdésenként
    1. nehogy azt mond, h ms tehet a sega sorsáról? sega egyébként is eltünt volna. kb ugyan ez a helyzet a szoftveres oldalon is. de utókornak az marad meg, h ms jött és eltüntek a régi nagy nevek, tehát ms tette tönkre őket...
    az xbox 1 sony által uralt (monpol) piacra lépett be. és mivel megtehette életben tartotta(ja) xboxot ameddig már nem képes megállni a helyén. tökéletes példa arra, h nem csak kormányzati beavatkozással lehet monopol helyzetet megdönteni.
    ugyan ez figyelhető meg pl intel és amd között. mindegyik monopol cégnek voltak perei és semmire nem mentek vele, egy jó ellenfélre volt szükség.
    tehát pont a konzol piacon nem az m$ a szemét, hanem sony és az m$ próbál meglenni a piacon, pont fordíva, mint pl a operációs rendszerek terén.
    az meg, h honnan csoportosít egy céget az mind1. az eladót sem érdekli, h melyik zsebedből huzod elő a százasod.

2. és erről a reklámról ki tehet? nem az m$. sztem jobban ürülne, ha nem lenne címlapon.

3. BeOS nem az ms miatt ment tönkre, hanem saját rossz üzleti döntéseibe bukott bele. intelre térésnél meg megpróbáltak 1 olyan piacra betörni, amine esélyük sem volt, apple nem fogja elkövetni ezt a hibát (ha mégis akkor az ő bajuk). ha van egy beton kerítés és te fejjel neki rohansz, hogy átjuss, akkor nem a kerítés a hülye/szemét.

4. "Szídtam én a win minőségét? Szerintem nem!"
    köhöm. ezen azér mosolyogtam :)

"lyan amilyen, csak azt írtam, nincs összefüggés a minősége és a M$ sikere között, ezt fenntartom."
    mint írtam nem elég csak jót termelni, jól is kell eladni. ha win (vagy egyéb) tényleg olyan szar lenne, hiába lenne jó üzletpolitikája az m$-nek.

"Javíts ki ha tévedek de [..]"
    én ezt nem is cáfoltam, de semmi köze ahhoz, amit kérdeztem.