• NEXUS6
    "juj ember, fikázod a rendszert, mert nincs verseny, erre azt mondod, ha valamiből már van a piacon, akkor nem kell konkurencia.
    arról meg még lehetne vitatkozni kinek van/volt létjogosúltsága."
    Nincs itt semmi ellentmondás, nem azt mondom, hogy konkurencia nem kell, hanem olyan cég nem kell, ami marketinglózungokon kívül mást nem tud felmutatni. Normál versenyhelyzetben be is csődölt volna egy év után, csak éppen a PC szektorból átszivattyúzott milliárdokkal életben tartotta az egészet (nézd meg a Phantomból mi lett, semmi!), közben az olyan cégek akik csak ebből éltek meg szépen a csőd szélére kerültek, meg bekrepáltak (SEGA). Sajnos a konzol piac helyzete sem éppen egészséges, ha a M$ kiszáll akkor a Sany egyedül marad.

"örülni nem kell neki, de neki esni sem. ráadásúl milyen marketing az, ahol a termék gyártója alig reklámozza magát? kokakólát is biztos utálod, mert tönkreteszi a fogadat és még a szomjadat sem oltaj és minden 2. reklám az övé ezért sok fogy belőle..."
    CNN főcím, Papír újságok első oldalas híre: a M$ és az EU közöttti vita....
    Kell ennél jobb reklám bármennyibe kerül is ?;)))). Mert bármennyibe kerül, az M$ simán kifizeti, lényeg hogy minnél tovább húzódjon, de legalább addig mint egy brazil szappanopera.

"másrészt, nem lenyúlja a piacot, hanem legyőzi a konkurenciát. mégpontosabban az ellenfél gynegűl el. ráadásúl sem linux sem osx sosem volt nagy szeletet kiszakító rendszer. még legyőzni sem kellett őket, mivel sosem voltak ellenfelek. olyan sw-t kell írni, ami szembe tud szálni vele (az, h jó a tec spec az kevés). lásd firefox."
    Nézd, valamire nem is kellett még ráfújnia sem, pedig sikeres lehetett volna.
    Volt egyszer egy rencer, 2db ppc prockós speckó HW-re írt, több OS-ből összegyúrt saját OS-sel. Aztán jöttek a gondok, a cég áttért Intel a alpara, majd befejezték a saját hw támogatását, végül a cég feladta a SW fejlesztést is és eladták.
    Nem ez nem a MAC jövője, hanem a BeOS múltja. Ez a cég is sikeres lehetett volna, de egyszerűen egy ilyen monolit piacra képtelenség betőrni, ha a kulcs szabadalmak a M$ kezében vannak. Önmagát erősítő folyamat.
    Az X-el meg szerintem simán ki akarták szorítani a SONY-t, semmi pénzt nem sajnáltak erre. Ha a konzolosok csak egy kicsit kevésbé márka elkötelezettek sikerült is volna!

"aaasssztaaaaaa, hatalmas párhuzam. erre már komoly érveket lehet építeni. ja és mindegyik binárisan 1esekbő és 0ákból áll.
    de ez nem válasz arra,h ha a termék nem tetszik azért mér kell a céget szídni, hameg a cég nem tetszik, akkor mér kell a terméket???"
    Szídtam én a win minőségét? Szerintem nem! Olyan amilyen, csak azt írtam, nincs összefüggés a minősége és a M$ sikere között, ezt fenntartom.
    Javíts ki ha tévedek de a Linux és a FreeBSD, és ennek folytán az OSX-is azonos UNIX gyökerekkel rendelkezik, ennek folytén jöhet be a képbe mindegyik OS, ha a MAC szóba kerül. Ha Intelre jön akkor Pl azokkal is konkurálnia kell.