dez#106
"1. te aközé a 4-5 ember közé tartozol, akik nem hagynának ki 1 alkalmat se, h 1 m$ hírbe beírják, h az m$ már megin szemét."
Ez nem egészen így van. Csak reagálok, vagy ha valaki olyat ír, amivel nem értek egyet, leírom a saját véleményem.
"én ezt szídásnak hívom."
Aha, szal, számodra egy kutya a M$ SUXX, és a rendesen kifejtett vélemény. Akkor nem tudom, miért is strapálom magam... :P
"lehet, lassan paranoiás lettem, mert most már többen azt mondjátok, h nincs is bajotok az m$ssel, és tullképpen szeretitek is. (nem te mielőtt belekötnél - csak majdnem)"
Én csak a saját nevemben beszélek. Én nem utálom csipőből, divatból. Csak egyszerűen kedvelni sem kedvelem, és nagyjából ismerem a történetét, és érint is némileg.
"2. ez természetes."
Csak attól még, mert sokan úgy gondolják, hogy BG az isten, és a Win a világmegváltó "találmány", én még nem fogom ezt gondolni. De "szídni" sem azért szídom, mert mások meg szídják.
"3. most fáradt vagyok, ahhoz h visszanézzem mire írtam pontosan, meg legelösszőr. de mér, szted linux sanyarú sorsáról nem m$ tehet?
Ha hiszed, ha nem, bizonyos részben igen. Az olyan korábbi szerződések miatt, hogy sokáig nem forgalmazhattak a nagyobb PC-gyártók olyan PC-t, amin nem a Win lett volna telepítve. Amikor ezt megtiltották, azzal lobbizni próbált (többé-kevésbé sikerrel). Ahol ez sem működött, ott fegyengetőzni kezdett...
"3,5. ezt a részt nem értem. ti mondogatjázok, h ms tönkreteszi a jó kezdeményezéseket a saját cuccaival..."
A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy bizonyított tény pl. az illegális szerződéskötések, stb. Ezt te akkor hogy is egyezteted össze a "természetes kiválasztódás"-sal? Az erősebbnek mindent szabad alapon?
"4. nem különösebben érdekel semmi, tisztában vagyok vele, h mi volt az amiga. most is van vmi "infúziós" életbentartás, ugyan úgy mint beosra.
egyébként úgy C=64 hajnalán kapcsolódtam be az áramba, de csak szigorúan felhasználóként."
Ha nem érdekel, és nem is különösebben ismerted, ne vond kétségbe más állításait... Mégpedig azt, hogy többek között GUI-ban jobb (volt) az AmigaOS, mint a Windows. Nem a kisujjamból szoptam.
"5. nem úgy értettem, h konkrétan leírtad, h hülye. csak a reagálásaiddal "finoman érezteted"."
Nem kellene összekeverni a lehülyézést azzal, ha valamely állításról bizonyítjuk be, hogy butaság. Attól, hogy valaki rosszul tud valamit, még nem biztos hogy hülye. [Csak ha mindent rosszul tud, és meggyőzni sem lehet. :) ]
5,5. ...
"7. "Azért az a hozzáállás is sántít egy kissé, hogy biztos mindenki pont úgy csinálta volna, mint a MS, ha a helyében lett volna."
kicsit lehet, abból indúltam ki, h minden cég így csinálja."
Szerintem nem. Tudok pár céget, akiknek egész jó termékeik vannak, mert inkább erre koncentrálnak... Meg lehet nézni pl. az Intel és az AMD viselkedését is.
"kiváncsi vagyok hogy ha m$ nem tetszik mér körkövetkezik, h win szar stb."
Pedig olyan egyszerű. (Bár nem pont így következik.) Most tényleg írjam le?
"mire gondolsz az érem másik oldalával?"
Hát azt, hogy a MS mit hogyan csinált (a színfalak mögött).
"IBM most a jó fiú, mert linuxot támogatja. kár, h ez nem akkor jutott eszébe, amikor piacra dobta a PC-t."
Tudtommal az IBM sosem volt rosszindulatú és arrogáns, hanem inkább naív. Amikor véletlenül kiengedte a PC-t a kezei közül, akkor sem háborúzni kezdett, hanem próbált egy jobbat csinálni, és azzal visszaszerezni a vezetést (PS/1, és később PS/2 [gy.k. nem PlayStation] - innen származik egyébként a PS/2-es egér, billentyűzet is).
"egyébként ha megnézzük, h pl azt mondod, h linux jobb mint a win és én ezzel nem értek egyet, akkor mér értenék azzal, h az amiga vagy beos jobb lenne, ha lenne? valszeg más az értékrendünk..."
Vannak azért olyan dolgok, amik alapján tárgyilagosan megítélhető.