• Nanana
    #64
    Nenadesz:
    - Minden meditációnak és transznak más célja van, továbbá a "meditáció lényege" szubjektív, mindenkinek mást jelent. Egy halálos beteg gyógyulást vár tőle, aki pedig Krisztust vizen járni látta, lehet, hogy pont azért meditál, hogy ezt ő is véghez vihesse.
    - Mondjuk hogy két csoportja van a meditációknak: vannak azok a meditációk, amik hasznosak egy modern dolgozó ember számára, és azok, amik teljes spirituális életmódot követelnek. Egy mindennapos, rövid "elmekiürítéses" gyakorlat megkönnyíti bárki stresszes életét, de folyamatos gyakorlása különböző meditációs technikáknak, az elég távoli az "elfoglalt ember" számára.
    - Mindegy, hogy reggel tíz percet, vagy 2 órát meditálok, ha délben felidegesítem magam a főnök miatt, az kirázólag az én döntésem. A meditáció visszaállítja a természetes érzelmi egyensúlyt, de az nem fog "megmaradni", tudatosan kell megőrizni. Aki meg tudja őrizni az egyensúlyt, annak egész eléte egy meditációvá válik. A meditáció csak a felszállás a vonatra...
    - A meditációnak sok "pozitív mellékhatása" van, ami nem közvetlenül a meditációnak tudható be, hanem az ember természetes állapota, ami egyenlő a szeretetteljes jóindulattal és a tökéletes testi egészséggel. Ez az egyensúlyi állapot, ha kibillenünk megbetegszünk, ha visszaállunk meggyógyulunk. A meditáció nem gyógyít, viszont visszaállítja az egyensúlyi állapotot, hogy a test meggyógyíthassa önmagát.

    Roli:
    - Képzeld mi lenne, ha osztályfőnöki órán kiadnák házifeladatnak, hogy mindenki engedje át a helyét 3 idős embernek, nézzen szemükbe mosolyogva, majd jegyezze le élményeit és az idősek reakcióit. Ezután mindenki megosztaná az osztállyal, hogy neki mit nyújtott. Egy biztos: a néni egyaránt rámosolyog a "vagányokra" és a "elnyomottakra" is.
    - Egyszer, bulin jöttem ki a tánctérről, a bejáratnál egy "kigyúrt csapat", próbáltam kikerülni őket, de az egyiknek sikerült meglöknie ahogy táncolt. Nem tetszett neki, belém kötött, mondott idegesen és orbibálva mindenfélét, nem is tudtam mit válaszolni. Aztán egy hirtelen mozdulattal kézfogásra nyújtottam a kezem és bemutatkoztam. Elkezdett dadogni, végül elfordult és tovább táncolt. Meg kell hogy mondjam, én legalább annyira meglepődtem, mint ő! :D

    Dez:
    - A stressz negatív hatására a legvitathatlanabb bizonyíték a csecsemőmirigy (tímusz) esete. Ez a mirigy pubertás korig növekszik (kb 5 cm), ezután stressz hatására teljesen visszafejlődhet. A csecsemőmirigy érzékeny a kortizolra, ez egy hormon, amit stressz alatt fokozottan termelünk. A tímusz többféle hormont termel melyek az immunrendszert segítik, illetve csecsemőkorban ez a szerv testesíti meg a csecsemők teljes védekezőrendszerét.
    - Érdekes párhuzam: 7 testi csakránk van, melyek pontosan megfelelnek szervezetünk 7 mirigyének. Persze a csecsemőmirigy tartozik a szív-csakrához.

    Nexus6:
    Nem lehet mindenkin segíteni, és sokszor elég, ha magadon segítesz...csak hogy idézzem Osho-t:
    "A pillangó nem tudja bebizonyítani a hernyónak hogy ő is lehet pillangó. De felébresztheti benne a vágyat, ez lehetséges."

    Lola:
    Vannak olyan emberek akik egész életünkben csak arzénos vizet isznak, azért mert hitük szerint nem méreg és így élnek akár 100 évig is. Ennyit a hitről.