• NEXUS6
    #62
    Meditáció, koncentráció, vizualizáció, programozás, alfaállapot, jobbagyfélteke/balaagyfélteke....

    Sok embernek igaza van, hogy szkeptikus. Erre a sok képességre csak kevés rendszernek van kidolgozott, valóban használható elmélete(még talán a jóga, zen, agykontrol, vagy akár TM-nek sem!) a tudomány is még csak ott tart, hogy valami van, de nem tudjuk, hogy mi. Azt meg hogy hogyan kéne mind ezt használni, na az meg a tudósoktól fényévekre van. Másrészt az első jógakönyvem tényleg marha jó volt, ráadásul tök tudományos, ja és magyar, csak egy az egyben nem igazán átültethető a gyakorlatba.

    Már csak azért sem, mert amint az már pl Roli-tól is "elhangzott", a bennünket körülvevő környezet sem olyan, hogy ezekkel a módszerekkel az ember közvetlenül előnyére tudná alkalmazni.
    Az atomizált tömeg, jól megtanúlta a csapból is folyó aggresszió-leckét: félj attól is aki szeret, és verd be a pofáját, így leszel igazi tökös macsó űbermensch, csak így tudsz túlélni.
    A gyerekek a suliban ész nélkül, kívülről fújják a reklámokat, és játszák el azt az aggresszív felnőttet, akit a tvben láttak (a szüleik nem lényegesek, azokban nincs semmi tisztelni való, különben is ők is csak a tv-t nézik), és szépen fejbevágnak mindenkit, aki valamiben több náluk, mert félnek hogy alulmaradnak.
    Ezért nem mindíg tanácsos a rettegőnek csak simán kezet nyújtani.
    Nincs veszélyesebb egy vízbefúló embernél! Ha meg a akarod menteni, nagyon kell tudnod mit csinálj, hogy te is megúszd a dolgot.