:Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
-
a Csak fiataloknak előtt ott voltam (91-ig) majd minden műsorán, és a PED szinte összes műsorát is végighallgattam, alapvetően egyik sem eurobeat orientált volt (90-ig azért ez a vonal még elég jól összefonódott az italodiszkóval), sőt....inkább mondjuk úgy, akkortájt volt bennük egynéhány olyan szám,amit ide lehet sorolni meg a 80-as évek végszezonját élő modernebb italodiszkóba. A P.E.D. pl. meg aztán hót vegyes volt, a techno-tól az italodiszkóig minden...az eurobeat néhány normális európai zenéje után következő super eurobeat-re (mint amik az alábbi válogatásokban is vannak!), a már-már idétlen 150-160bpm-es hi-speed korszakosra, inkább 91-92 után kezdett felfutni,és az is inkább (ha nem csak leginkább) Japánban, Európában mondjuk úgy néhány kezdeti sikert ért el és amit európai ízlés szerint zenének lehetett nevezni, az nem volt több 100-200-nál.
Nagyon jól tudom,mik láttak napvilágot, mert mint próbáltam úgy fogalmazni, hogy érthető legyen, a "hivatalos kiadványokat" leválogattam.Nekem ezekből ennyi jött be. Meg még néhány a 90-es évek eleji klaszzikus eurobeat nóta, de amit legfőképp Japánnak kreáltak kb. 20-30 fizikai valójában létező előadóval és kb. 200 alias néven futtatták őket gyakorlatilag futószalagon gyártva a zenéket, az már nem nagyon tudott lázba zeneileg.
It's Eurobeat
That's Eurobeat (~50 lemeze)
Super Eurobeat (~220 lemeze)
azért jól átfogják ezt a témát