Filmkereső
  • hunbalee
    #1444
    Valakinek nem ugrik be?

    "Na szóval csak képkockák maradtak meg gyerekkoromból egy elég parás filmből, amit azóta is hasztalan keresek. A lényeg az volt, hogy egy riporter egy másik fazon segítségével nyomoz valami őrült tudós üzelmei után. Amennyire rémlik, a doki valami szuperintelligens létformát akar kifejleszteni egy erdő mélyén egy titkos laboratóriumban. A riporter és a társa bolyonganak az erdőben éjszaka, hogy megtalálják a labort, szakad az eső, fogalmuk sincs, hogy hol vannak.

    Az éjszaka közepén hol gyereksírást hallanak, hol egy hangot, amelyik elmondja nekik, hogy nem győzhetnek, mert ő sokkal intelligensebb. Például megkérdezi tőlük, hogy tudják-e, hogy időszámításunk előtt x évvel március valahanyadika milyen napra esett, és el is árulja, hogy péntekre.

    Végül a riporter bejut a laborba, ami egy földalatti labirintus. Itt az újságíró valahogy megsérül, és mivel haldoklik, a kameráját a társa kezébe adja, az meg filmezi, ahogy a riporter összegez mindent, amit addig megtudott. Megkéri, hogy álljon bosszút érte és meghal.

    Szerencsétlen civil ezután rátalál az igazi laborra, ahol egy lélek sincs, de egyszercsak megtámadja egy amolyan hullazsákba csomagolt valami (mintha életre kelne egy hulla). Amikor mégis a főhősünk győz, és megöli a támadót, az ilyen medveszerű hangokat hallatva pusztul el.

    A film végén egy bíróságon vannak, a pasas betartja az ígéretét és az őrült tudóst vádolja. Azt mondja, hogy a riporter mindent megírt egy könyvben és ez alapján elítélik az orvost. Bele is nyúl az aktatáskába, de nem könyvet, hanem egy pisztolyt vesz elő, amivel lelövi a gonosz tudóst. Az a földre zuhan és ugyanolyan állatias, medveszerű üvöltéssel hal meg, mint a hullazsákos csóka a laborban.

    Még ma is feláll a karomon a szőr, ahogy ezt írom. :) Hálás lennék, ha valakinek beugrana a címe. :)"