ki tud vmit Romariorol?
  • csm
    #160
    Romario az 1000. góljára készül


    Rio de Janeiro, január 15., 8.50 Még 56 gól hiányzik az elnyűhetetlen brazil csatárnak.
    A 40. születésnapját január 29-én ünneplő Romario kijelentette, hogy még az idén megszerzi labdarúgó-pályafutásának ezredik gólját.
    - Pelé elérte ezt a bűvös határt, nekem miért ne sikerülne? - nyilatkozott a brazil futballista, aki jelenleg a Vasco de Gama csapatát erősíti, s a múlt évben 22 találattal végzett a góllövőlista élén.
    A támadónak nem lesz könnyű dolga, hiszen még 56 gól hiányzik az ezerhez, ám csapata kész segíteni: klubja több másod- és harmadosztályú együttessel csap össze, továbbá egy nemzetközi túrát is szervez, amelyen reményeik szerint Romario ontja majd a szebbnél szebb gólokat.
    A brazil csodacsatár legnagyobb sikerét az 1994-es egyesült államokbeli vb-n érte el a selecaóval: 5 találattal segítette aranyéremhez az együttest, és a FIFA-szavazáson a világ legjobbjává választották.
    A válogatottban 71-szer volt eredményes, így az örökranglistán csak Pelé (95) előzi meg. Brazil együttesek mellett megfordult többek között a PSV Eindhovenben, az FC Valenciában és az FC Barcelonában is.
    (MTI)