• dez
    #18
    Ha elég jól van megoldva az átméretezés (tehát pl. nem úgy, ahogy az LCD monitorok csinálják), akkor a DVD nagyjából úgy néz ki egy nagyfelbontású TV-n, mint egy régin. (Sajnos a mai, SD-re tervezett DVD-lejátszók nem csinálnak ilyen jófajta nagyítást, csak küldik a kisebb felbontású képet, ami így kissé pixeles lehet, tehát azokat nem szerencsés HD-s TV-re kötni. Ilyen esetben jobb a gépről nézni, egy jobb videokártyával, ami szépen nagyít az overlay-re. De szerintem a HD-DVD/Blu-ray lejátszók is tudni fogják ezt, tehát a DVD-t így fogják lejátszani, legalábbis a normálisabbak.)

    De még az is lehet, hogy - optimális esetben - a DVD is jobban néz ki egy HD-s TV-n, mert a mai TV-k, a szokásos összeköttetésekkel (kompozit-video jel) még az SD bontást sem jelenítik meg tökéletesen.

    A filmre vett anyagokat újra be tudják scannelni nagyfelbontásban. Az SD felbontásban digit kamerával felvettekkel persze nem lehet sokat kezdeni, max. jó minőségben felnagyítani. De már elég sok helyen HD digit kamerával dolgoznak (filmeseknek, vagy pl. a hazai tévék némelyike is beszerzett már ilyeneket), és sok filmet már azzal vesznek fel, és utána kicsinyítik TV/DVD bontásra. Ezeket is újra kiadhatják.