• dez
    Nem értem, miért hiányolod annyira a "mert"-et, hiszen pl. a #179-esben is az első mondat az állítás, és a többi már a "mert"-ek sora.

Sajnos a paradigmaváltás nem megy olyan könnyedén. És nem csak az óvatosság miatt... Sokak szerint nincs is szükség itt semmiféle paradigmaváltásra. Jól ismert a mondás, hogy az új elméletek (persze nem csak kósza elméletekről van szó, hanem már bizonyítottakról is) elfogadása nem úgy megy, hogy elfogadják őket a régi elméletek követői is, hanem utóbbiak idővel kihalnak. Ez mellesleg azt is mutatja, hogy a tudományos bizonyítás sem is annyira sziklaszilárd, hiszen nem győz meg mindenkit. Konkrét példát nem tudok hirtelen mondani, mert nem is számolom őket, túl sok van. Tudományos lapokban, csatornákon is gyakran szó esik erről (mint tudománytörténet, vagy egy adott tudományos kutatás nehézségei, stb.). Te ezeket nem olvasod, nézed. (Mondjuk van 1-2 magyar lap, ahol meg csak a szépet és jót írják le, talán te ezen szocializálódtál.) Az információelmélettel kapcsolatban is válaszoltam már, lásd pl. #181. (Itt a kifejezés természetesen nem számítástechnikai értelemben értendő.)

Azt meg ne kérd, hogy itt nekiálljak tételesen kifejteni a nézeteimet, hogy utána nekiállj egy másik - meglátásom szerint az alább említett hiányosságokat tartalmazó, és kissé naiv - szemlélet alapján kritizálni, hogy én meg állhassak neki naphosszat megvédeni. :) Egyébként természetesen ismerem azt a gondolkodásmódot (csak nem értek vele teljesen egyet), amit próbálsz képviselni, illetve van megfelelő logikai érzékem nekem is, így köszi, de nem tartok igényt a felajánlott "szolgáltalásra". :)