• Robeast
    Persze, hogy nem kell egyetértenünk. Szépen is néznénk ki, ha mindenkinek ugyanaz tetszene.
    Aminek a hangulata tetszett és mostanában láttam az pl a Dead Birds (2004) vagy a Deadwatch (2002). Mondjuk Dead Birds-be nem igazán vágtam, hogy mi történt, viszont nagyon hangulatos volt.
    Vagy pl van sok távol-keleti film, aminek félelmetes hangulata van. Pl. Iki Jigoku (/Living Hell, 2000); Audition (2000); The Circuit (/Kairo/Pulse, 2001).
    Én ilyeneket szeretek. Ezeken el kell agyalni picit, még ha nem is mindig logikus a cselekmény.
    Nem szeretem, ha csak szól a zene aztán meg jól megijesztenek.
    Zombis filmekből meg az Evil Dead trilógia, aminek 2., de inkább 3. része már teljesen vígjáték, vagy a Hullajó, a Bad Taste, meg persze Romero összes zombihorrorfilmje. Romero meg nem igazán arra törekszik, hogy beleket mutasson (azért kapunk rendesen), hanem picit dolgozik a karaktereken is. Meg nem próbál okokat adni, hogy miért is zombi (na jó...talán Day of the deadbe kicsit...), aki zombi, hanem csak van és azzal a problémával kell foglalkoznia a szereplőkek. Nem világot kell megváltaniuk, hanem "csak" túlélniük.
    Meg persze ott van a másik ágazat, a kannibálos szir-szarok, amik nem szórakoztatóak, nem jók, inkább undorítóak. Viszont ilyen az élet...

Az Alien, meg Butterfly effect számomra meg nem horror, hanem inkább sci-fi.
    Na meguntam az írást, de ha nagyon agyalnék még biztos tudnék valami jó kis horrorral előjönni...Jó filmnézegetést! :)