• Caro
  #57
  Azért a linux sem ilyen spártai már. Bár szerintem sajnos. Ezzel együtt nőtt is a gépigény. A legújabb Suse 9.2 már nem nagyon megy el az 500-ason kde3-al. Bár elmegy, de én eleve nem kedvelem a kde-t.
  Tehát:a linuxok használhatósága egyre nő. A "szoftverköret" óriási, és nagyrészt ingyenes. Egy linux disztribúcióhoz a fél világot odaadják, igaz, ha olyat akarsz belerakni, ami nincs benne, az eléggé problémás.
  Amit leírtál különbségek, azt presztízsfogyasztásnak hívják. Lehet ezért használnak sokan windowst? Nemtom. Nem hiszem. De azért nem rossz hasonlat.
  Majd most ha felrakok egy új linuxot egy legújabb openofficeal, majd megmondom mi hiányzik a szövegszerkesztőjéből. De nem hinném, hogy sok. Én pl. gyűlölöm az automatikus formázást (kikapcsolni meg lusta vagyok).
  De egyébként a szövegszerkesztők(és más irodai alkalmazások) alapfunkciói eléggé egyszerű algoritmusok szerint működnek. Szerintem inkább az az ok, hogy a wordöt olyanoknak írják akik nem akarnak szövegszerkesztést tanulni, és még mindig az írógépes módszereket használják. Szerintem inkább ez az ok. De ha valaki tanult szöveget szerkeszteni, annak nem okozhat gondot más programcsomag.
  Na, ezt most eléggé leszűkítettem a szövegszerkesztésre, de ez igaz a többire is.
  Az accessel is az a baj, hogy az meg jó lenne, de pont egy ilyen kis cégnek nincs ideje adatbáziskezeléssel vacakolni. Szóval, ha nincs valami ma sajnos ritkaságszámba menő tudással rendelkező titkárnőjük, akkor nem fogják használni, inkább maradnak az alternatív megoldásoknál, amikkel viszont 20xannyi munka van.