• Caro
    #45
    Namost
    1)erre szokta azt mondani az infó tanárom, hogy az informatika egy mérnöki tudomány. Mert nincsenek korlátlan erőforrásaink. De ugyanakkor elméleti is. Mert ha be lehet bizonyítani(márpedig be lehet) hogy egy algoritmus adott körülmények között a leghatékonyabb, akkor tök mindegy milyen hardveren van, annál jobbat úgyse hoznak ki belőle.
    2)mivel egy ilyen program nem alacsony szinten, hanem az operációs rendszer által kezeli a filerendszert, ezért tök mindegy mi van alatta, neki akár ext3-as is lehetne, bár ezzel gondolom tisztában vagy.
    3)nem azt írtam, hogy mindent meg tudok oldani, hanem hogy mindent meg tudnék oldani, ha érdekelne, és beleásnám magam, és nem sajnálnám az időt rá. Egyedül persze sokáig tartana, de meg tudnám csinálni.
    4)30-40 embert már nem lehet jól kooperálni. Kettőt sem lehet. Persze, jó, hogy top-down elv szerint felosztják a feladatot, de csak egy ember tudja egészben látni a problémát. Úgy nagyon sokáig tartana a fejlesztés, de nem 30x, hanem kb. csak 10x annyi ideig. Hiába beszélik meg a dolgot, minden egyes gondolatot nem tudnak közölni egymással.
    És szerinted a programozók mekkora erőbedobással dolgoznak? Főleg a microsoftnál, ahol a programozók többsége alkalmi munkás(szezonálisnak vannak bejelentve)? 30-40000 embert nem lehet úgy felügyelni, hogy mindenki rendesen dolgozik-e? Ha jól emlékszem egy átlagos microsoft programozó heti 3-5 sort ír.
    Ellenben egy egyéni, vagy egy kisebb fejlesztőcsapat, akik maguknak csinálják, sokkal hatékonyabban dolgoznak.
    Vagy a GPL-esek, akik nem a profitért csinálják, csak hobbiból, szórakozásból. És emellett rengetegen vannak. Azért ez is számít!