-
ruleyB #57794 Szerettem volna venni egy gender changer-t (VGA átalakítót, aminek mindkét vége anyás, magyarul lyukacsos, hogy CRT monitoron is lehessen játszani, mivel a barátnőm szeretné elkunyizni az LCD-t a dolgozó szobájába.)3 informatikai boltban voltam illetve az Elecro World-ben. Az első helyen azt mondja a csávó, hogy megkérdezi telefonon. Elment, telefonált egyet, és azt mondta, hogy tud szerezni 6000 forintért. Mondtam neki, hogy valamit félreértettek, mert ez egy pár száz forintos vacak. Sajnos nem tud segíteni. A második helyen 2 fiatal srác volt, akik csak néztek, el nem tudták képzelni, hogy mi a francot akarok. Azt mondták, hogy olyan nincsen, de tud ajánlani 50-ért egy Samsung monitort. Kezdtem felhúzni az agyam, továbbálltam. Nagy remények közepette elindultam a helyi PC bontóba, ahol betelt a pohár. Nem elég, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy mi az amit keresek, közölték velem, hogy ilyen 100%, hogy nem létezik. Akkor elmagyaráztam nekik részletesen, hogy dehogynem létezik. Továbbra is állították, hogy valamit félreértettem, mert ilyen bizony nem létezik. Az egyik már röhögve bement a hátsó szobába. Itt jött el a pillanat, amikor elegem lett abból, hogy hülyének néznek, a PDA-mon rákerestem nekik, és megmutattam, hogy "Itt van ez a szar, nehogy már én legyek az ostoba". El is húztam onnét. Utolsó reményem volt az EW, ami nem is informatikai bolt, hanem egy sima elektronikai cuccos. Marha érdekes, a srác egyből vágta mit szeretnék, és bár nem volt nekik, felajánlotta, hogy ünnepek után hoz nekem Pestről, úgyis megy. Mivel annyira nem sürgős nekem, ezért megköszöntem a dolgot, de ez nagyon jól esett. Ennyit arról, hogy kiket és milyen hozzáállású embereket alkalmaznak 1-2 helyen, és ahol legkevésbé várná az ember, ott a legértelmesebbek és a legsegítőkészebbek. Nem egy tanulságos történet, de szerintem érdekes, hogy néhol mennyire nem értenek az emberek ahhoz, amihez pont kellene...