-
qper #47830
Két nappal ezelőtt észrevettem hogy ha kihúzom a tápot a hosszabbítóból a gép elfelejti a dátum és időbeállításokat. Gondoltam rácsörgök az MS supportra hogy itt valami bibi van, nem emlékszem hogy lett volna ilyen gondom anno pl. a régi X-emmel vagy pl. a PS3-al.
Noszóval megerősítettek hogy nem a gép szar hanem így működik, ami azért elég ratyi dolog, mert én pl. ha nem használom az elektromos fogyasztókat lekapcsolom őket a rendszerről hogy standby-ban se fogyasszanak áramot, de hát az MS-nél úgy látszik anyira nem izgatták a tervezők magukat hogy beletegyenek egy kis akksit az alaplara ami megjegyzi a beálításokat. Gondolom sok lett volna plusszköltségként az a pár dollár :)
Nem nagy dolog viszont engem kifejezetten zavar, de ez legyen a konzolom legkomolyabb baja :D
Tehát felhívtam az MS supportot hogy gáz van, teljesen ledöbbentem mennyire profi segítőkész brigád dolgozik ott. Barátságos női hang (Olga) volt a segítségemre, eszméletlenül segítőkész volt, én meg életemben először (még amikor a kocsimat vettem sem tapasztaltam ezt csak ameddig kifizettem az előleget az autó megrendeléséhez) úgy éreztem hogy fontos vagyok nekik(és a pénzem offkorz) törődnek a problémáimmal és a a nyűgjeimmel azután is hogy megvásároltam a terméküket. Kb. 15 percig lépésről-lépésre mondta mit csináljak, hol állítsam be, akármekkora baromságot kérdeztem, tök aranyosan válaszolt.Barátságosan egész végig a keresztnevemen szólítva.
Emlékszem amikora PS3-al próbáltam a Sony-t hívni az egy fél napba került amíg megtalálták a problémámra az illetékes embert, és persze ez jó magyar szokás szerint elkezdtek ide-oda küldözgetni telefonba hogy ne ide menjek hanem oda...
Bocsi az offért, de istenigazából tényleg most sikerült igazán megtapasztalnom, milyen európa boldogabbik felén (és a nagy ámerikában) a customer service. Az MS hatalmasat nőtt a szememben, ha nem szarik be a konzolom, szereztek egy újabb vevőt a a köv. generációs konzolukra (Xbox 720? :D
Van valakinek infója hogy hol műxik ez a support? Ingyenesen hívható a szám, de magyarországon van a call center vagy vhol külföldön? A csaj eléggé törte a magyart (oroszosan), és mellette hallottam egy pasit is a telóban, ő angolul nyomta a sódert)