banner
  • NormalisEmber
    #383
    Solidus a jós:

    Egy chicagói Xbox 360-tulajdonos csoportos pert indított a Microsoft ellen, mert – amint állítja – az konstrukciós hibával dobta piacra új játékkonzolját. A beadvány szerint a gép tápegysége és processzora túlmelegszik, ami leálláshoz és hibaüzenetek megjelenéséhez vezet. Mindez azért történhetett, mert a szoftvervállalat nem volt hajlandó elállni attól a szándékától, hogy videojáték-piaci riválisait, a Sonyt és a Nintendót megelőzve még a karácsonyi bevásárlási szezon előtt bemutassa az új konzolt – érvel a bosszús géptulajdonos.

    Az Xbox 360-nal kapcsolatos problémákról már röviddel a két héttel ezelőtti amerikai premier után beszámoltak egyes felhasználók. Internetes fórumokon terjedt a hír, hogy néhány konzol játék közben lefagyott vagy egyszerűen hibaüzenetet jelenített meg képernyőn. Többen videóval és fényképpel is illusztrálták a beszámolójukat. Akkor a Microsoft szóvivője – a panaszokra reagálva – úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen volumenű termékbevezetés esetén néhány hibás darab elkerülhetetlenül átjut a szűrőn, de ezek az eladott gépek „rendkívül kis töredékét” képezik. A cég ezeket kijavítja vagy becseréli.

    A pert indító férfi kártérítést követel, a perköltségek megtérítése és az Xbox 360 hibás szériájának cseréje vagy visszahívása mellett. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hírt, elemzők viszont állítják: az lett volna meglepő, ha az Egyesült Államokban nem próbálkoznak be egy ilyen pénzes cégnél.