banner
  • turho
    Ha megnézed, kiderül, milyen aránybn és milyen lemezeket tud írni a Pio, és a többiek. Én világéletemben haragudtam a túlmisztifikált cuccokra (Plextor jó példa), de most az van, hogy 2 dolog van:) :
    Egyrészt kipróbálhttam többféle single és double layer lemezt az utóbbi hónapokban, továbbá 5 fajta írót. És azt mondtam utána, tényleg nem misztikum ez annyira, ezek a cuccok most a legjobbak.
    Megnézel külföldi fórumokat, nagyon jó eredménnyel írnak Lite-on Asus írókkal, főleg amelyeknek a belseje echte full Pio.
    A legdrágább lemezekre jól írnak Sonyval, Plextorral, urambocsá néha LG-vel is (Mindig lG-m volt, imádtam, most is megmaradt egy). De mióta is? Amióta a fw-ket is úgy pofozgatták, hogy egyrészt booktype-semlegesek a legújabbak (alg van pár ember gépében ez a fw, mert viszonylag friss), illetve mióta az elfogadtatási, lemezfelismerési protokollokat megbaxtatták (ez sem áprilisban volt, hanem közelmúlt).
    Én nem tartom magam egy fene nagy "írástudónak", de sok pénz és idő ráment amíg megtaláltam a helyes lemezírási módokat pl. Gamecube konzolhoz, vagy kényesebb nagy régifajta PS2-khöz, és természetesen Xbox-X360 ésatöbbi. Nagyanyám Tesco gazdaságos dvd playere, unokahúgom hordozható Laser márkájú dvd-játszója, ésatöbbi. Én, aki nem szerettem soha a mániákus hardverfétisizmust, meg a szemellenzősséget, igenis ma is azt mondom: aki gondtalanul és nyugodtan akar írni a ház és a rokonság körül fellelhető összes fajta dvd olvasására képes eszközbe lemezt, az vegyen pioneer 111-et (110, 109), vagy átcímkézett testvérét, és be fog jönni a dolog. Ez szerintem ezesetben ilyen egyszerű tény. 9500 ft-ért vehetsz egy rakat fajta írót, de miért ne vennéd azt ami tuti jó, és nem vérzik el.
    booktype: valóban dvd-romként kell írni, és a Pio-kban ez hálisten automatikus. De ennek semmi köze az írásképhez szerintem, egy szarul megírt, nem átállított lemez a közelmúltig el sem indult. De egy rutyva Samsung vagy régebbi LG-vel megírt DL lemez többszörös károkozás, már eleve a nyersanyagárak miatt is. És a "piszkos a lemez" hibaüzenetet én sem szeretném sűrűn látni... :)
    Úgyhogy: Igenis vegyetek Pioneert minden célra, de ne divatból, hanem mert tényleg tudnak valamit ott az utóbbi években. Nem olvastam, kipróbáltam. Nem kötelező, de megéri megfogadni. Főleg annak akinek 1 író kell, 1 íróra telik, és nem akar kísérletezni heti 4 napot, miért nem működnek rendesen a lemezei.
    jah: szar lemezt meg semmi se menti meg, mindennek van határa :) de ez más kérdés.