Na vettem a konzone-ba XCM ventillátorokat:
Add on fant meg high speed air cooler-t is:
beletetem a leírás alapjám ami az xcm.cc van fönt. Közlöm, h szart se értettem az x box szereléshez.
Kaptam hozzá egy szerelő kit-et is. Tehát bemész és megveszed a két fajta ventit ehez még kapsz egy kis leírást is képekkel illusztrálva, h kell szétszedni és megy is a dolog.(ha az nem elég youtube.com)
Nekem a gyári ventilátorom tunningolva volt: de még mielött kiszedtem volna rákötöttem a XCM dupla ventijét és megnézztem melyik fúj erősebben. Szerencsére(?) az XCM erősebben fúj(érzésre szerintem) bár a fordulat száma is több sztem. Mondjuk a gyári -maga a ventilátor rész- sokkal nagyobb.
Másik: betettem összedobtam a boxot. monitor a következőt mutatja:
Alap: GPU 48° CPU 40°
Forza 2: GPU:61° CPU: 48°
Automatán vannak a ventillátorok. Tehát vmikor 4500rpm körül járnak, vmikor 5700rpm körül. De egyszer villant be ilyen 6700rpm:D:D
Amúgy RDI-n ezt írta kisvakarcs a gyári venti tuningról:
Na szóval. A gyári ventik 5volton mennek (5 voltos feszültséget). Aki "tuningolják a ventit" azoknak 8-10 volton. 5volton kb 1000 pörög és 20m3 levegőt mozgat 8-10 volton 1700-2000 és 33-40m3 levewgőt mozgat. De ezek csak viszony számok a tényleges értéket nem tudom, csak hogy tudd mihez viszonyítani.