banner
  • LordAndrew
    Sziasztok,

egy szusszanásnyi szünethez jutok hétvégén, valószínű, hogy most pénteken megveszem a konzolt. Viszont...

Azt még nem döntöttem el, hogy okosíttassam-e. Több konzolbolttal beszéltem, és szinte egyöntetű volt a vélemény, hogy 1 éven belül számíthatok a gép meghibásodására, ami nagy valószínűséggel alaplapcserével orvosolható csak.

A kérdéseim a következőek lennének:
    -Van a meghibásodásra vonatkozó bármilyen statisztika (ami nyilvános)? Nem fontos hivatalos MS statisztikának lennie, beérem valamilyen forgalmazói vagy házi statisztikával is...
    -Százalékosan mekkora az esélye, hogy egy új gép 3 ledes lesz? (Hűtésmod esetén és anélkül)

Pusztán az anyagiakat figyelembe véve (nem akarok moralizálni és flash/nonflash vitát szítani a fórumon belül) megéri-e flasheltetni szerintetek?

Én úgy gondolkodom most, hogy a meghibásodási esély kb. 50%-os, ennyi az esélye, hogy megflesselve behal a gép és kb 40e Ft-ért lehet új életet lehelni bele, ami kb 4 játék ára + utánajárás, ami (a ráfordított időmet tekintve) kb 10e forint. Viszont ez az 50e ft addícionális ráfordítás nem biztos, hogy bekövetkezik... Amit viszont rá kell fordítani az egy flsh+mod (5e) és egy DVD író, ami tud DL lemezeket pörkölni (7e). Ha játékot veszek, kb 5-6 db progit tudnék venni ennyi pénzből (ha az 50 gurigát is számolom és "worst case"-re kalkulálok), ami kb megfelel egy évi játékadagomnak (évente nem szoktam 2-3 játéknál többet végigvinni, de 5-nél többet letölteni sem nagyon. "Casual" játékos vagyok )

Ezen információk ismeretében mit mondtok? (Pusztán az anyagiakat figyelembe véve)

Köszi:
    Andrew