Magamnak dolgozom, nekem senki nem emel fizetést, mert én fizetek saját magamnak, de azért köszi a távkiértékelést. Meg tudom engedni magamnak a GPU-t meg úgy szinte kb minden mást is, amit szeretnék. A lényeg - ahogy ezerszer leírtam - nem az ár mértéke egyedül, hanem az adott szolgáltatás értéke az árhoz arányosítva. Igen, növelnek fizetést, Magyarországon ez majdnem követi is az inflációt. A GPU-t közel duplájára emelték egy év alatt. Hol volt 100%-os infláció? Az éves reálbéremelkedés hol, melyik galaxisban volt 100%-os?
A mondandóm lényege annyi volt, hogy amíg egy szolgáltatás ára alacsony, addig az emberek akkor is fenntartják, ha nem nagyon használják. Amint elér egy szintet, ahonnan már nem számít alacsonynak (ez szubjektív nyilván), onnantól elkezdenek az emberek gondolkodni, hogy tényleg kell-e ez nekem. Aztán lemennek egy szintet vagy lemondják vagy az új érdeklődő inkább nem fizet elő. Ez egy lassú folyamat, de létező folyamat. Ezért érdemes az áremelést vagy nem túltolni vagy adni mellé olyasmit, aminek van értéke. Nem, nem a régi ubisoft játékokat, hanem valamit, amivel eladható a nagyobb ár.
A netflix azért nem jó példa, mert ott van budget csomag, ami tartalmilag ugyanaz, mint a csúcs. Akinek a filmek kellenek és hajlandó annyi kompromisszumra, hogy elég neki a 1080p és egyszerre egy készülék, akkor az ugyanazt kap harmadannyiért, mint aki a csúcsot fizeti. A GP-n az alapcsomag lényegében egy fillért nem ér, a premiumnál kezdődik a valódi értelme a dolognak és ott is búcsút inthetünk a 0day first party megjelenéseknek. Utoljára szerkesztette: lwb, 2026.01.13. 08:43:08