-
Ez nem hiszem, hogy az én logikám lenne, vagy az analógia megfelelne arra, amit én írtam a GP-vel kapcsolatban. Eleve GPU előfizető vagyok úgy kb amióta van a szolgáltatás. Tehát a logikád szerint pont lakásvásárló lennék én is. Ha meg fizetek érte, akkor talán lehet véleményem is a szolgáltatásról, nem? Ha lakást veszek, de nem tetszik, amit kapok, mert túlárazott meg nem azt a minőséget kapom, amit szeretnék a pénzemért, ellenben a m2 ár nő folyamatosan, akkor azért lehet kritikám, nem? Ha nem lennék GP előfizető, akkor érteném az analógiát, el is fogadnám, de az vagyok ugye.
A GP amúgy egy budget service volt, annak indult. Netflix for games, nem kell venned játékot, előfizetsz és kész is vagy, mehet a játék életed végéig nem fogsz unatkozni. Mindennek addig van értelme, amíg ez az olcsóbb megoldás. Ahogy a netflix is csak addig éri meg, amíg nem lehet ugyanazt, amit a netflix kínál olcsóbban beszerezni máshonnan (warezt ne ideértve nyilván). Ha a netflix sorozatai is filmjei mondjuk apple tv-n vagy google movie store-ban elérhetőek lennének (nem azok) és olcsóbbak lennének, mint mondjuk egy éves netflix előfizetés, akkor lehetne a netflix értelméről is beszélgetni. De nem véletlenül nem ez a helyzet arrafelé, az a modell működik is.
A ti logikátok egyébként az, hogy k mindegy mennyi az előfizetési díj, akkor is jó deal a GP. Havi 10 000 ft nem sok. Mennyi lenne a sok? 30 000? 100 000? 3 000 000? Mert itt most csak a számokról vitázunk. Az én érvem az, hogy a szolgáltatások ára nem emelhető a végtelenségig, nem lehet elrugaszkodott a valóságtól. Azt is írtam, hogy nem várok érdemi változásokat, de ahogy mások is írták: nem a bevétel csökkenése a várt dolog, hanem a növekedés elmaradása. Ezt nem fogod január végén megtudni, mert nem adnak ki ilyen számokat.