banner
  • lwb
    #176498
    Nem hiszem el, hogy ennyire értetlen vagy. Vagy csak szándékosan okoskodsz?

    "Az MS üzleti jelentéseiben semmi nem utal arra, hogy itt bármi egy kicsit is ne lenne mocskosul nyereségek. Te súlyos fogalomzavarban szenvedsz. Azért temeted az MS-t, mert nem ő a piacvezető, és ezt összekevered a nyereségességgel."

    A MS nem ad ki publikus információt az xbox részleg nyereségességéről, csak a teljes cégről. Ezt a számot konkrétan lent be is idéztem, a MS mint cég masszívan nyereséges. Éves bevétele kb 50 milliárd dollár, ebből annyit tudunk, hogy a teljes xbox mizéria hozott tavaly 3.6 milliárdot. Bevételt, nem nyereséget, mivel konkrét számokat itt nem tudunk. Azt viszont könnyen össze tudjuk adni, hogy a 3.6 milliárd teljes éves bevétel még a bejelentett akvizíciókat sem fedezi, nem hogy a napi működésre is marajdon valami. De oké, te nyilván jobban tudod, mint a számok meg a matematika. :D
    Ha csak a már lezárt Zenimax akvizíciót nézzük, amit 2021-ben fejeztek be és 7.5 milliárd volt, akkor az egyedül két teljes év xbox bevételeit elvitte. Megint mondom: bevétel, nem profit. Talán nem véletlen, hogy nem közölnek számokat csak az xbox részlet nyereségességéről, ezen még nem gondolkodtál? K nem érdekel, ki a piacvezető (wtf) mindkét konzolom van, sőt, mindhárom meg pc is. Egyáltalán nem érdekel a konzolháború, az érdekel, hogy legyen korrekt verseny a piacon, mert az a fogyasztónak a legjobb és én fogyasztó vagyok.

    "Ezeket a board elkaszálja, meg hasonlókat meg felejtsük el. Semmit nem tudtok erről, felesleges itt a foteltudós üzletembert játszani. Meg sem tudod nevezni kik ülnek a boardban :D"

    Nem mintha bármit számítana, ki ül a MS boardban, de baszki ezek publikus adatok, első találat egy google keresésben.

    "Komolytalan az egész beszélgetés. Ezek tények nélküli képzelgésel, ötletelés, és finghámozás arról, amit nem látunk."

    Ja, ezt hívják bazmeg fórumnak, te szerencsétlen. Az emberek, akik idejönnek, azok képzeld nem ülnek a MS igazgatósági tanácsában! Sőt, a PS fórumban sem a Sony vezetői beszélgetnek egymással ! Fogódzkodj meg bazmeg, még az egyes játékok fórumaiban sem a fejlesztők vagy stúdióvezetők beszélgetnek ... Hanem (kemény sokk jön most neked, kapaszkodj) egyszerű emberek. Akik leírják a véleményüket meg gondolataikat. Így működik a fórum az interneten, isten hozott itt,elkéstél úgy 20-30 évet ezzel a felismeréssel, de jobb későn, mint soha.

    Nem tudom miért kell ekkora kommunikációs zérónak lenni. Közben meg azt hiszed okos vagy ezzel a "nincs itt semmi látnivaló" dumával, mint egy élő "this is fine" kutya-meme, míg az egész internet ugyanezt latolgatja, amiről én is írtam úgy kb a Spencer interjú óta. De nyilván mindenki villamos, csak te nem vagy szánalmas. Oké.

    "mindezek ellenére az üzletág masszívan nyereséges."

    Iiigen? Források? Csak mert a MS kizárólag BEVÉTEL adatokat közöl az xbox vonatkozásában, nyereségességet csak az egész cégre. Ráadásul a bevételek kevesebb, mint 1%-át hozzá kb az xbox részleg. Ki beszél itt össze-vissza szerinted?