banner
  • Zóanagyvarázsló
    #176495
    Nem a felhőjövőt kifogásolom, hanem hogy ehhez pont az Activision Blizzard kell az MS-nek. Nyilván az ő know-how-jukat így már más nem tudná megvenni, de szerintem eltúlzott, hogy az AB-től lesz kvázi monopóliuma az eddig is piacvezető MS-nek. Legfeljebb azért lesz, mert a többiek nem tettek a maguk részéről eleget, de nem ez fogja megállítani az Amazont. És igen, egy szint elsősorban szerverek kellenek, azokhoz meg nem kell felvásárolni senkit.

    Ami azt illeti, én már próbáltam pár játékkal a felhőből játszást. 2021-ben az Outriders még eléggé lagolós volt, a Hades vállalhatóbb. A minap pedig a Ghost Recon Wildlandset néztem, az már meglepően jó volt. Nyilván rendesen jobb, látványban pedig alaposan butul, de nem kell lemondanom egy-egy co-op etapot, ha nincs nálam a konzol. Akinek XSS mérce, annak nyilván még közelebb van. Meg hát az eleve 30 fps a One X-re patchelt formájában is, nem 60-120 fps-hez viszonyítom.

    Személy szerint drukkolok az AB felvásárlásának. Nyilván egy csomó játék jöhetne Game Passba, az is jó. Másrészt meg más potenciális vásárlóban nincs benne, hogy valamit kezdenek az értékes frencsájzaikkal, ahogy a mostani vezetésben sem. Phil Spencereék lehet, hogy a lovak közé vágták a gyeplőt, és nem a legprofibb menedzsment, de az MS RTS-eit igyekeznek feltámasztani, szóval nem biztos, hogy rossz, ha az ő kezeik ügyébe kerül többek között a Blizzard. A WC3: Reforged helyett is jöhetne egy új verzió, akár konzolra is, mint az AoE 2, hogy újabb RTS-ekről, illetve a különbözRTS-csapatok koprodukciójáról ne is beszéljünk. Az, hogy pár tömeggyártott CoD-ot megkapok az előfizetés mellé, másodlagos.

    A minap egyébként Tim Cain (többek között a Fallout és az Arcanum atyja) elmélkedett arról, hogy a felvásárlással az Arcanum jogai is az MS kezébe és az Obsidian közelébe kerülnének. (Már félig visszavonult, már nem rezidens obsidianos, de tanácsadóként besegít nekik is.)

    És ugye ott vannak a Sierra kalandjátékai is, ahogy a LucasArts-félék egy részét a Sony hátterével kupálták ki, most megtörténhetne a régi konkurenciával MS-háttérrel :) Persze ezeket (is) viszi a ScummVM, még csak GOG se kell hozzájuk, de jó kiindulási alap. A saját önző szempontjaimból látok itt potenciált.