banner
  • lwb
    #176489
    Ezzel több ponton sem értek egyet. Egyrészt: nincs vége, ma még nincs vége. Nem is állítottam, hogy ma vége lesz mindennek. Azt állítottam, hogy ez egy újabb lépés a sikerelenség felé és nincs olyan üzlet a világon, amit végtelen ideig lehet sikertelenül, veszteségesen üzemeltetni. Ez nem egy ország, ahol nincs következménye a sz.r gazdaságpolitikának és a rekorder inflációnak, de inkább nem politizálok. Itt nem az érzelmek, hanem a számok döntenek.
    A MS még nem tart itt, de fel kell kötnie a nadrágját nagyon gyorsan, mert előbbb-utóbb a board elkaszálja ezt az egészet és inkább fókuszálnak arra a szegmensre, ami pénzt is hoz és nemcsak visz.

    A mobilpiac már régóta sokszorosa a konzolpiacnak. A fiaid mobilon játszanak, ahogy a legtöbb gyerek, pláne ha még kisebbek. Ha majd nagyobbak lesznek, felnőnek, nem lesz elég nekik egy fortnite vagy egy minecraft, ahogy egy pixar-rajzfilmnél is lehet szívesebben nézik majd mondjuk a True Detectve-et az hbo-n. Ami ma még unalmas nekik, az később érdekes, sőt, érdekesebb lesz. A konzolpiacon a játékosok átlagéletkora folyamatosan emelkedik. A 80-as, korai 90-es években 14 év felett szinte senki se játszott csak a kockák, ma már 30 feletti az átlagéletkor ebben a szegmensben. Felnőttek a NES-en vagy C64-en szocializálódók és nem szakítottak a hobbival.
    A mobilpiac nem a gyerekek miatt annyival nagyobb a többinél, hanem részben Ázsia miatt és részben azért, mert nem igényel extra befektetést. Mobilja mindenkinek van amúgy is.

    Itt a felhőalapú játékok fognak majd változást elhozni.