banner
  • Totti5
    Semmiféle Ubi fétisem nincs.

Egy játék tetszik, ha jó játszani és érdekel a mechanika, setting. ACt a történelmi korok miatt, Widlands a coop/gunplay miatt ( Far Cry-t sehogy, mert nem játszottam végig egyet sem, és összesen ha 10 órám van a 4 részben lehet sokat mondok ( kivéve a Primal, azt a kor, setting miatt imádom ). )

A sandbox / openworld mivolta, tartalma, mechanikája alapjaiban mindenhol tök ugyan az. Ez ki van találva, a műfaj teljesen körül van járva.

Őszintén megmondom, nekem a Zelda után, mellett ( még nem végeztem vele, nincs rá időm ) eszembe nem jutott semmiféle más sandboxot játszani. Annyira komplex, annyira részletes, annyira átható a szabadság, fizika, interakciók, a tartalom, hogy bármi mellette visszalépés.

Horizon is ezért maradt ki, mert ha nincs a Zelda biztos megveszem. Storyja biztos ( nagyon ) jó, de mint openworld nincs kedvem játszani vele. Talán majd egyszer...

TV vásárlás csak idő kérdése lesz, ha idén nem, akkor jövőre, de elsődleges az Xbox X, aztán a Switch hisz ezekkel lehet játszani, aztán majd egyszer a TV meg a VR ( PC fejlesztéssel term. ótókához ). A terv adott.

MS próbálkozott új játékokkal, nem igen talált be, kifogás mindig megvolt és a hozáállás valami miatt eleve negatív bármiről is legyen szó. Vagy mire kezdik kiheverni az előítéleteket és rájönnek hogy ez egy kiráy dolog : lásd Sunset Overdrive az egész megbukott. De a Ryse is ez volt, mikor olcsón megvették az emberek rájöttek hogy ez egy jó játék... de kellett a hiszti meg a lejáratás gen elején, ahelyett hogy vették, vitték volna és élvezték volna.

Pl : Ryse, Recore, Quantum Break, ScreamRide, Sunset Overdrive, Zoo Tycoon, D4: Dark Dreams Don’t Die ( ez is egy nagyon jó egyedi cím volt... bukott, sosem lesz befejezve ), Crimson Dragon, majd lesz a Sea of Thieves.

Nekem amúgy mindegy a gémingem 90%át multiplat teszi ki, az az évi 3-4-5 exluzív nem váltja meg a világot. Jó ha van, de nem ezen múlik hogy játszok, ha ezen múlna akkor nagy gondok lennének...

A valamit azt hamarabb megkapom egy multiplatform fejlesztőtől, mint akármelyik platform holder exluzívjátol. Attól hogy van egy Days Gone és lenne MSnél is valami hasonló, nekem attól nem lesz jobb. Elhiszem hogy sokaknak igen, de erre meg azt mondom hogy aki valami újra vágyik játszon Zeldát Switchen. Ott kapni is fog, openworld műfajon belül is.